Γιατί βγάζει τη θηλή και γκρινιάζει ενώ θέλει να θηλάσει;

Γιατί βγάζει τη θηλή και γκρινιάζει ενώ θέλει να θηλάσει;

Απαντά η Χρυσή Καλοπίση
Μαία, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Καλημέρα σας.
Η μπέμπα μου είναι 24 ημερών. Μέχρι τις 21 ημέρες είχε πάρει ένα κιλό (4153) έτρωγε μια χαρά στο 10λεπτο και ήταν ήσυχη.

Από τότε, όταν πεινάει τρώει έντονα 3 με 5 λεπτά, σταματά μετά να καταπίνει, αρχίζει και κάνει ήχους σαν να ζορίζεται, τραβάει με τα χεράκια της το στήθος και στο τέλος νευριασμένη βγάζει τη θηλή και γκρινιάζει. Μετά την ξαναβάζω στο στήθος, ανοίγει το στοματάκι της κατευθείαν αλλά κάνει πάλι τα ίδια.

Τι έπαιξε ξαφνικά; γιατί το κάνει αυτό; φοβάμαι ότι δεν τρώει καλά πια. τι μπορώ να κάνω;

Ευχαριστώ πολύ

Χριστίνα, Βάρη
22/06/2015
Αγαπητή Χριστίνα,
είναι πολύ συχνό σε αυτή την ηλικία να ξεκινούν οι κολικοί στα νεογέννητα. Κατά τη διάρκεια των κολικών τα μωρά έχουν την ανάγκη να κάνουν θηλαστικές κινήσεις για να ανακουφίζονται από τον πόνο όποτε δείχνουν πως θέλουν να θηλάσουν.

Όταν πίνουν γάλα διεγείρεται το γαστροκολικό αντανακλαστικό. Αυτό σημαίνει ότι το έντερο του νεογνού αρχίζει να κινείται για να αποβάλει το περιεχόμενό του προκαλώντας όμως πόνο και αντιδράσεις όπως τινάγματα στα πόδια, υψηλού τόνου κλάμα, ενώ μπορεί να ακούγονται εντερικοί ήχοι. Το μωρό σταματά να πίνει γάλα όμως έχει ακόμη την ανάγκη να κάνει τη θηλαστική κίνηση για να ηρεμήσει.

Στη φάση που αντιλαμβάνεσαι ότι το μωρό πονάει, κράτα το στη λαβή των κολικών, χρησιμοποίησε λευκούς ήχους και άφησε το μωρό να θηλάσει το δάχτυλο σου (το κοντό και καθαρό νύχι ακουμπά στη γλώσσα του μωρού).

Σε καμία περίπτωση το μωρό δεν αρνείται το μαστό ή εσένα απλά προσπαθεί να βρει ένα τρόπο να διαχειριστεί τον πόνο. Προσπάθησε να αναγνωρίσεις τα σημάδια που σου δίνει για να το βοηθάς!

Καλή συνέχεια.

    Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό


    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *