Θηλασμός διδύμων και επιστροφή στη δουλειά

Θηλασμός διδύμων και επιστροφή στη δουλειά


Απαντά η Μαρία Χολή Παιδίατρος, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Καλημέρα. Έχω δίδυμα αγοράκια ενός έτους στα οποία δίνω μικτή διατροφή από την αρχή, δηλαδή ξένο γάλα και θηλασμό.

Όταν βγήκα από την κλινική το γάλα μου δεν έφτανε στην αρχή για να χορτάσουν και χρησιμοποίησα 4 γεύματα ξένο και όλα τα άλλα με θηλασμό. Σταδιακά έκανα τα γεύματα με ξένο γάλα 3 και έβαλα περισσότερους θηλασμούς ειδικά το βράδυ (θήλαζα 5 φορές το κάθε παιδί).

Μετά τους έξι μήνες που ξεκίνησα το φαγητό, το ξένο γάλα έγινε 2 φορές πρωί και βράδυ και ο θηλασμός μια φορά την ημέρα και όσες φορές ξυπνήσουν το βράδυ (ξυπνάνε δυο με τρεις φορές).

Σε 3 εβδομάδες ξεκινάω δουλειά και μάλιστα θα χρειαστεί πιο μπροστά να λείψω για 2 μέρες. Ο προβληματισμός μου είναι αν θα πρέπει να βγάζω με θήλαστρο γάλα για να διατηρήσω το θηλασμό τις μέρες που θα λείψω (δεν έχω χρησιμοποιήσει άλλη φορά θήλαστρο) ή μήπως είναι κατάλληλη στιγμή να διακόψω το θηλασμό από τη στιγμή που το γάλα φαίνεται να έχει μειωθεί πολύ (δεν πρήζεται το στήθος κατά τη διάρκεια της ημέρας που δε θηλάζω).

Ευχαριστώ
Στέλλα, Θεσσαλονικη

16/02/2015
Αγαπητή φίλη,
καταρχήν να σας ζήσουν τα 2 σας αγοράκια! διπλή χαρά αλλά και διπλός κόπος!

Θα σας πρότεινα να συνεχίσετε τον θηλασμό, χωρίς να χρειάζεται οπωσδήποτε να αντλείτε γάλα στην εργασία σας, καθώς τα οφέλη του μητρικού γάλακτος δεν φθίνουν μετά τον 1ο χρόνο ζωής! Το αντίθετο μάλιστα.

Επίσης τα παιδάκια σας πολύ πιθανόν δεν είναι έτοιμα να αποθηλάσουν ακόμα, όπως είναι φυσικό άλλωστε λόγω της μικρής τους ηλικίας.

Η επιστροφή σας στην δουλειά είναι λογικό να τα ” ενοχλήσει” λίγο. Καλό θα ήταν αυτό να μην συνδυαστεί και με μία επιπλέον απώλεια, την απώλεια της συναισθηματικής σιγουριάς που προσφέρει η επαφή τους με το στήθος, αυτό δηλ. που τα ηρεμούσε, τα οργάνωνε και τα “ρύθμιζε” τόσο αποτελεσματικά από την γέννησή τους…

Και για εσάς όμως, η συνέχιση του θηλασμού θα είναι μια στιγμή ευχαρίστησης και “συναισθηματικού γεμίσματος”, αναπλήρωσης του χρόνου που θα λείπετε.

Συνεχίστε λοιπόν αυτό το ωραίο ταξίδι που έχετε αρχίσει και τα παιδιά θα σας υποδείξουν πότε είναι ώριμα για να το εγκαταλείψουν…

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό


Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Σχετικά άρθρα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *