Δεν έχω επαρκές γάλα. Κάνω κάτι λάθος;

Δεν έχω επαρκές γάλα. Κάνω κάτι λάθος;

Μαία, Πιστοποιημένη σύμβουλος
γαλουχίας IBCLC | Σπίτι Θηλασμού

Σύμφωνα με την συμβουλή της παιδιάτρου, θα πρέπει να αδειάζει κάθε μαστός για να γεμίσει πάλι και να έχω επαρκές γάλα ώστε να χορταίνει το μωρό μου. 

Έτσι, νοίκιασα θήλαστρο και αφού τον βάζω περίπου 15-20 λεπτά σε κάθε μαστό, μετά τον βάζω να θηλάσει στον άλλο μαστό και αντλώ τον πρώτο μαστό μέχρι να αδειάσει. Το ίδιο κάνω και με τον δεύτερο μαστό αφού θηλάσει όσο θέλει το μωρό. 

Η παραγωγή από το θήλαστρο είναι λίγα ml κάθε φορά, τα οποία όμως του τα δίνω αφού έχει τελειώσει με τον θηλασμό και από τα δυο στήθη. 

Η ερώτηση μου είναι γιατί αφού έχω τελειώσει με αυτή την διαδικασία, το μωρό εξακολουθεί να κουνάει αριστερά δεξιά το κεφαλάκι του δείχνοντας μου ότι δεν έχει χορτάσει. Άρα δεν έχω επαρκές γάλα; Κάνω κάτι λάθος;

Σοφία, Θεσσαλονίκη

20/02/2015

Καλημέρα σας,
με τα στοιχεία που καταχωρήσατε δεν φαίνεται να υπάρχει κανένα θέμα στην επάρκεια της γαλουχίας σας. Το μωρό σας αναπτύσσετε φυσιολογικά και έχει επαρκείς πάνες το 24ωρο.

Εγώ θα σας συνιστούσα να μειώσετε τις αντλήσεις και να θηλάσετε πιο ελευθέρα και κατά απαίτηση βρέφους. Πιθανά ο θηλασμός να διαρκεί περισσότερο και να συμβαίνει σε πιο μικρά διαστήματα, δεν χρειάζεται να ανησυχήσετε.

Αυτό θα σας συμβούλευα να γίνει για περίπου μια βδομάδα και να παρακολουθήσουμε τις κενώσεις, τα ούρα  και το βάρος του νεογνού.

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό


Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Σχετικά άρθρα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *