Μήπως όντως δεν έχω πολύ γάλα;

Απαντά η Βασιλική Δανηλάτου
Ιατρός Αιματολόγος MD, PhD, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC
Επιμελήτρια Β’ Αιμοδοσίας ΒΓΝΗ, Συνεργαζόμενη Ερευνήτρια ΙΜΒΒ, ΙΤΕ
www.lactation.gr

Καλησπέρα και συγχαρητήρια για την σελίδα σας. θα ήθελα την βοήθεια σας και τις συμβουλές σας.

Η μικρή μας είναι 20 ημερών. Όσο ήμασταν στην κλινική δυσκολευτήκαμε λιγάκι λόγω του ότι έχω επίπεδες θηλές. Έβαλα ψευτοθηλή για να μπορεί να τις πιάσει αφού τις είχε τραυματίσει.

Αφού γυρίσαμε στο σπίτι επί τέσσερις ημέρες την είχα συνεχώς στο στήθος όσο ζητούσε και έκλαιγε. Τις περισσότερες φορές θήλαζα 2 ώρες ασταμάτητα και από τα 2 στήθη. Η μικρή όμως δεν ησύχαζε σχεδόν καθόλου κατά την διάρκεια της ημέρας. Κοιμόταν ενώ έπινε, την έβαζα να κοιμηθεί και ξυπνούσε, την έβαζα πάλι στο στήθος και πάλι από την αρχή.

Το αποτέλεσμα ήταν να αρχίζω να αναρωτιέμαι αν το γάλα που έχω είναι αρκετό, γιατί δεν χορταίνει, και αν είναι φυσιολογικό να μην ηρεμεί μετά από ασταμάτητο θηλασμό. Μου πρότειναν να τις δίνω και συμπλήρωμα. Έτσι ξεκίνησα μετά από κάθε θηλασμό να της δίνω και μπουκάλι.

Τώρα αναρωτιέμαι πάλι πόσο πίνει από το στήθος, καθώς βλέπω ότι πίνει και 90 μλ από το μπουκάλι. Μήπως όντως δεν έχω πολύ γάλα, και με ποιον τρόπο μπορώ να το διαπιστώσω; μπορώ να μειώσω σταδιακά το ξένο γάλα;

Βασιλική, Θεσσαλονίκη
28/12/2013

Αγαπητή Βασιλική,
Είναι σημαντικό να εκτιμήσει κάποιος επαγγελματίας, με εμπειρία και γνώσεις στο θηλασμό, ένα θηλασμό του μωρού, να εκτιμήσει αν πιάνει σωστά τη θηλή και αν πίνει αποτελεσματικά γάλα.

Αν όχι, να σε βοηθήσει να το διορθώσετε, ενώ αν πιάνει σωστά τότε και η ψευδοθηλή θα πρέπει σιγά σιγά να εγκαταλειφθεί και το συμπλήρωμα να μειωθεί σταδιακά. Όσο πιο πολύ συμπλήρωμα δίνεις τόσο πιο πολύ θα μειώνεται η παραγωγή σου.

Εύχομαι να πάνε όλα καλά.

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό

Σχετικά άρθρα:

Μητρικός Θηλασμός
Fun page
Υποστηρικτική Oμάδα Μητρικού Θηλασμού
Απανταχού θηλάζουσες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *