Πώς θα αναστρέψω την κατάσταση για να θηλάσω αποκλειστικά;

Πώς θα αναστρέψω την κατάσταση για να θηλάσω αποκλειστικά;

Απαντά η Ειρήνη Παφίτη-Δημητρίου
Παιδίατρος MB ChB MRCPCH
Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Καλησπέρα σας. H κατάσταση που αντιμετωπίζω αφορά το μητρικό θηλασμό. Ο μπέμπης μου είναι 20 ημερών και τα γεύματά του είναι 4 με δικό μου γάλα και 6 με “ξένο”! Πίστευα ότι ο θηλασμός είναι εύκολη υπόθεση αλλά…

Από την άλλη, η παντελής έλλειψη ενημέρωσης από τις μαίες του δημόσιου νοσοκομείου και η προτροπή τους να ταΐζω το μωρό μου ξένο γάλα για να χορταίνει και να μην κλαίει, συνέβαλαν στο να παράγουν οι μαστοί μου μικρή ποσότητα γάλακτος (5-10 ml σε μια ώρα με θήλαστρο).

Αυτή η διάγνωση έγινε όταν 10 ημέρες μετά το εξιτήριο και μέσα στην απελπισία μου γιατί ανέβασα πυρετό και το στήθος μου πρήστηκε (γλίτωσα στο παραπέντε τη μαστίτιδα), επισκέφθηκα μαστολόγο ιατρό όπου έκανα υπέρηχο με διάγνωση ότι παρατηρείται μικρή παραγωγή γάλακτος και φραγμένοι κάποιοι πόροι των μαστών.

Με ενδιαφέρει να θηλάσω αποκλειστικά το μωρό μου. Μπορώ να το καταφέρω τη δεδομένη χρονική στιγμή και έπειτα από τα τόσα ml ξένου γάλακτος; Να επισημάνω ότι βγάζω μόνο λίγες σταγόνες γάλακτος από τους μαστούς.

Μπορώ να αναστρέψω την κατάσταση και αν ναι, με ποιο τρόπο;

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων
ΕιρήνηΚαρδίτσα

22/10/2013

Αγαπητή Ειρήνη,
Να σου ζήσει το παιδάκι σου.

Λυπάμαι πραγματικά που δεν βρήκες κάποιο να σε βοηθήσει και σίγουρα δεν είναι αργά για επαναγαλακτισμό.

Δεν ξέρω τι ακριβώς είναι ο μαστολόγος αλλά αυτό που χρειάζεσαι είναι σύμβουλος γαλουχίας.

Όταν είχε φουσκώσει το στήθος σου, αυτό έγινε επειδή είχε αρχίσει η παραγωγή γάλακτος αλλά το μωρό σου δεν το άδειαζε και έτσι μειώθηκε η παραγωγή σου.

Ακολούθησε τις οδηγίες για επαναγαλακτισμό και σίγουρα θα τα καταφέρεις.

Καλή επιτυχία

3 Σχόλια

  1. Πράγματι δεν πρόσεξα ότι είναι μόνο 20 ημερών. Αν ήμουν κι εγώ μόλις 20 μερών όταν επιχείρησα επαναγαλακτισμό θα είχα πετάξει τη σκόνη από το παράθυρο. Καλή συνέχεια!

  2. όσο πιο κοντά στον τοκετό τόσο πιο εύκολο είναι. καλά κάνει και της λέει πως θα τα καταφέρει σίγουρα! είναι μόλις 20 ημερών μανούλα, να την απογοητεύσει; ενθαρρυντική είναι η λέξη όχι παραπλανητική!

    εγώ με πολύ κόπο μεν τα κατάφερα μετά από 47 ημέρες!!! είχα βέβαια δίπλα μου τον άντρα μου και μια σύμβουλο θηλασμού. Σήμερα είμαστε σχεδόν 5 μηνών και συνεχίζουμεεεεεε 🙂

    Ειρήνη, σου στέλνω θετική ενεργεια! καλη δυναμη και καλη επιτυχια στην προσπάθειά σου, αξίζει ο κόπος!!

    Γιωτα

  3. Σίγουρα? Πώς το λέτε έτσι το σίγουρα βρε παιδιά? Καλή η ενθάρρυνση αλλά ο επαναγαλακτισμός δεν είναι καθόλου ευκολη υπόθεση και είναι παραπλανητικό να παρουσιάζεται ως κάτι το βέβαιο (μακάρι να ήταν!)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *