ΜΗΤΕΡΑ: Το πρώτο ‘’Φιλικό προς τα βρέφη’’ ιδιωτικό Νοσοκομείο

ΜΗΤΕΡΑ: Το πρώτο ‘’Φιλικό προς τα βρέφη’’ ιδιωτικό Νοσοκομείο

Το ΜΗΤΕΡΑ, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Υγείας αναγνωρίστηκε ως «Νοσοκομείο Φιλικό προς τα Βρέφη» (Baby Friendly Hospital), εφαρμόζοντας τις αρχές που απαιτούνται από την UNICEF και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.) για το Μητρικό Θηλασμό.


Σε ειδική τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014, στο Συνεδριακό Κέντρο Ν. Λούρος ΜΗΤΕΡΑ, ο Αντιπρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Πολίτης, παρέλαβε από τον Πρόεδρο της Unicef Ελλάδος κ. Λάμπρο Κανελλόπουλο, το έργο τέχνης του Pablo Picasso “Μητρότητα” σύμβολο ορόσημο που κοσμεί τα Νοσοκομεία που έχουν χαρακτηριστεί ως «Φιλικά προς τα βρέφη».

Απονομή πιστοποίησης “Baby Friendly Hospital” στο ΜΗΤΕΡΑ από τη UNICEF

Ταυτόχρονα, έγιναν τα αποκαλυπτήρια του «βιτρώ» που κοσμεί την είσοδο του Μητέρα από την κα Καλλιόπη Μάλφα, Μαία, Συντονίστρια Μητρικού Θηλασµού
Μαιευτηρίου ΜΗΤΕΡΑ.

Με την παρουσία τους τίμησαν την τελετή απονομής, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γεώργιος Πατούλης, ο Γενικός Διευθυντής της Unicef κ. Ηλίας Λυμπέρης, μέλη της Εθνικής Επιτροπής Μητρικού Θηλασμού, η Υπεύθυνη έργου της Εθνικής πρωτοβουλίας προαγωγής του μητρικού θηλασμού «Αλκυόνη» κ. Ιωάννα Αντωνιάδου – Κουμάτου και μέλη αυτής, καθώς και πλήθος άλλων προσκεκλημένων.

Η υφυπουργός Υγείας κ. Κατερίνα Παπακώστα αναφέρθηκε στα οφέλη του μητρικού θηλασμού στη δημόσια υγεία, καθώς και στο νέο θεσμικό πλαίσιο, το οποίο πρόκειται να φέρει σύντομα το υπουργείο Υγείας για την προαγωγή του μητρικού θηλασμού.

Τόνισε πως ο Μητρικός Θηλασμός είναι δικαίωμα του ανθρώπου, ενώ η προαγωγή του αποτελεί μια πολύ καλή επένδυση για την Δημόσια Υγεία και την πρόληψη. Επανέλαβε πως προτεραιότητα του Υπουργείου Υγείας είναι η υγεία των παιδιών και η ασφάλειά τους.

Ο πρόεδρος της UNICEF κ. Λάμπρος Κανελλόπουλος σημείωσε πως δεν υπάρχει μητέρα που να μην μπορεί να θηλάσει, κάλεσε τις νέες μητέρες να ευαισθητοποιηθούν στο θέμα και τόνισε ότι ο θηλασμός πρέπει να διαρκεί τουλάχιστον 6 μήνες.

Σε δηλώσεις του ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΜΗΤΕΡΑ κ. Ανδρέας Καρταπάνης, τόνισε πως «Το ΜΗΤΕΡΑ, με αφοσίωση στην άριστη παροχή μαιευτικών υπηρεσιών, με σεβασμό στην μητέρα και το παιδί, εφαρμόζει όλες τις προϋποθέσεις της Πρωτοβουλίας BFH οι οποίες περιλαμβάνονται στην Γραπτή Πολιτική του για τον Μητρικό Θηλασμό και υλοποιούνται από το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό του. Μαζί με τους εργαζόμενους, το νοσηλευτικό και ιατρικό δυναμικό, συνεχίζουμε την μεγάλη προσπάθεια, με βασικό γνώμονα την καλύτερη δυνατή υποστήριξη στις μητέρες και τα παιδιά τους».

Δημοσίευση: 04/11/2014

Διαβάστε επίσης:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *