Αλοιφή για ραγάδα ορθού και θηλασμός

Αλοιφή για ραγάδα ορθού και θηλασμός


Απαντά η Μαρία Χολή Παιδίατρος, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Αρχικά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την στήριξη μου μας δίνετε. Σας είχα παρακολουθήσει στις 9/3/2014 στο σεμινάριο μητρικού θηλασμού και με βοήθησε σωματικά αλλά και ψυχολογικά στην εδραίωση του θηλασμού.

Ύστερα από μεγάλη προσπάθεια και επιμονή καταφέραμε με την μικρή μου κορούλα να πετύχουμε αποκλειστικό μητρικό θηλασμό. Δυστυχώς όμως αυτή τη περίοδο που η μικρή είναι 4,5μηνών, έχω αρχίσει φαρμακευτική αγωγή για ραγάδα ορθού που έχω εμφανίσει και είναι αρκετά σοβαρή, και θα πρέπει για όσο χρονικό διάστημα χρησιμοποιώ μια αλοιφή, να μην δίνω το γάλα μου στο παιδί (οδηγία από παιδίατρο).

Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να διακόψω το θηλασμό με το χάπι ή με κάποιο άλλο τρόπο. Έχω αποφασίσει να αντλώ το γάλα μου και να το πετάω και στο παιδί να δώσω ξένο για όσο καιρό θα κάνω την θεραπεία (διάρκεια 1-1½ μήνα).

Το ερώτημα μου και η ανησυχία μου είναι, μετά τη λήξη της αγωγής μου, το παιδί θα θέλει να ξαναφάει από το στήθος; υπάρχει περίπτωση να ξεσυνηθίσει μέσα σε ένα μήνα;  Πόσα ml και κάθε πόση ώρα να την ταΐζω για να μην συνηθίσει σε μεγάλες ποσότητες; να αγοράσω μπιμπερό αργής ροής (για μωρά 1+) αντί γρήγορης ροής (3+);

Πιστεύετε ότι είναι εφικτό να το καταφέρω ή από την στιγμή που θα δώσω για τόσο καιρό ξένο γάλα, η μικρή δεν θα θέλει να ξαναφάει από εμένα; Τι συμβουλές θα μου δίνατε για την περίπτωση μου; τι να κάνω και τι να προσέξω;

Σοφία, Αθήνα

10/10/2014
Μας δίνει μεγάλη χαρά και ικανοποίηση να μαθαίνουμε ότι συμβάλλουμε σε κάτι τόσο σημαντικό!!! Ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια…

Για το θέμα της ραγάδας: η αλοιφή που συνήθως συστήνεται από τους χειρουργούς περιέχει νιτρογλυκερίνη που είναι απόλυτα συμβατή με τον θηλασμό. Καλό θα είναι να αναφέρετε ακριβώς ποιο σκεύασμα λαμβάνετε πριν προβείτε σε κινήσεις που μπορεί να είναι και περιττές… Μην βιαστείτε να προβείτε στην λύση του ξένου γάλακτος πριν να σιγουρευτείτε για την ασυμβατότητα του φαρμάκου με τον θηλασμό…

Πάντως, σε οποιαδήποτε περίπτωση έχουμε δει παιδάκια -ακόμα και πιο μεγάλα- που επιστρέφουν και πάλι στο στήθος της μαμάς τους, ακόμα και μετά από μεγαλύτερες περιόδους απομάκρυνσης από αυτήν που αναφέρετε! Η επαφή δέρμα με δέρμα βοηθάει πολύ.

Καλή σας συνέχεια

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό

Σχετικά άρθρα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *