Μήπως δεν είναι θρεπτικό το γάλα μου και πρέπει να σταματήσω το θηλασμό;

Μήπως δεν είναι θρεπτικό το γάλα μου και πρέπει να σταματήσω το θηλασμό;

Παιδίατρος, Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC

Καλησπέρα σας. Είμαι μια νέα μανούλα και έχω ένα κοριτσάκι 5 μηνών. Ως τους 4 μήνες θηλάζαμε αποκλειστικά. Τον τελευταίο μήνα τρώμε φρουτόκρεμα, ρυζάλευρο και ένα γεύμα ξένο γάλα και αυτό γιατί δεν παίρνει ικανοποιητικό βάρος.

Σήμερα που πήγαμε στην παιδίατρο μας ζύγισε και πήραμε μόνο 260γρ σε 20 ημέρες έτσι μου πρότεινε να σταματήσω το θηλασμό και να δώσω παραπάνω ξένο γάλα. Τι να κάνω;

Θέλω να συμπληρώσω ότι τους τελευταίους 2 μήνες έχω περάσει τα εξής στάδια στη διατροφή μου: 3 βδομάδες ελάττωσα τη διατροφή μου, η μικρή πήρε 350γρ, μετά έφαγα μεγάλες ποσότητες, η μικρή πήρε 300 γρ και τον τελευταίο μήνα τρώω σχετικά κανονικά και κάνω πιλάτες και περπάτημα και πήρε 260γρ.

Πιστεύετε ότι δεν είναι θρεπτικό το γάλα μου και πρέπει να σταματήσω το θηλασμό;

Σας ευχαριστώ
Βάσω, Λάρισα

16/04/2014
Αγαπητή φίλη,

θα πρότεινα να συνεχίσετε να θηλάζετε ακάθεκτα το μωρό σας και να να μην αφήσετε τα εμπόδια που λόγω λανθασμένων πληροφοριών βρήκατε μπροστά σας να σας επηρεάσουν.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας  συστήνει αποκλειστικό θηλασμό μέχρι τη συμπλήρωση των 180 ημερών και από εκεί και πέρα, χωρίς φυσικά να επηρεαστεί ο  θηλασμός που είναι η κύρια τροφή για το βρέφος το πρώτο χρόνο ζωής, να εισαχθούν  σταδιακά οι συμπληρωματικές τροφές (αναλογιστείτε  το νόημα της λέξης “συμπληρωματική”).

Επικεντρωθείτε λοιπόν στη κύρια τροφή του βρέφους που είναι το μητρικό γάλα, αυξήστε τους θηλασμούς, “φορέστε” το μωρό σας και συνεχίστε.

Περιορισμοί ως προς την άσκηση δεν υπάρχουν, η διατροφή συστήνεται να είναι ισορροπημένη μεσογειακή (και όχι στερητική) και ο θηλασμός μια γλυκιά καθημερινή συνήθεια και όχι καταναγκασμός, με “όχι” και “πρέπει”

Καλή συνέχεια!

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό

Σχετικά άρθρα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *