Υπάρχει περίπτωση να μειώθηκε το γάλα τώρα με την περίοδο;

Υπάρχει περίπτωση να μειώθηκε το γάλα τώρα με την περίοδο;

Παιδίατρος, Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC
Καλημέρα,
έχω μια υγιέστατη μπέμπα την οποία θηλάζω εδώ και 5,5 μήνες αποκλειστικά χωρίς κανένα πρόβλημα. Tο βάρος μας είναι καλό, πάντα παίρνει λιγάκι παραπάνω βάρος.

Πριν από περίπου μια εβδομάδα παρατήρησα πως είναι συνέχεια στο στήθος κυρίως κατά την διάρκεια της μέρας σαν να μην χορταίνει, ενώ το βράδυ είμαστε καλά καθώς κοιμάται και ξυπνάει πλέον μόνο μια φορά.

Υπάρχει περίπτωση να μειώθηκε το γάλα τώρα με την περίοδο; ο παιδίατρος μου μου είπε πως ίσως χρειαστεί να ξεκινήσω νωρίτερα τις στερεές τροφές.

Τι να κάνω;

Ευχαριστώ πολύ

Βαρβάρα, Θεσσαλονίκη
04/03/2014

Αγαπητή φίλη,
μερικές φορές τα μωρά περνάνε άλματα ανάπτυξης και θέλουν να είναι συνεχώς κολλημένα πάνω στο στήθος του πιο αγαπημένου προσώπου τους -και όχι μόνο για φαγητό.

Η προσοχή τους στην ηλικία που είναι το μωρό σας αποσπάται πολύ εύκολα μια και έχουν έναν ολόκληρο κόσμο να εξερευνήσουν.

Κατά τη περίοδο το γάλα σας μπορεί να γίνει λίγο πιο αλμυρό οπότε μην ανησυχείτε για ενδεχόμενη μείωση της παραγωγής σας. Επίσης τονίζω ότι το καλύτερο θήλαστρο είναι το μωρό σας -μην απογοητεύεστε αν δε καταφέρετε να αντλήσετε αρκετά με το θήλαστρο, ειδικά αν δεν είναι νοσοκομειακό διπλής αντλήσεως.

Αναφορικά με τις στερεές τροφές ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προτείνει αυτές να εισάγονται με τη συμπλήρωση των 180 ημερών, δηλ. του 6ου μήνα ζωής. Θυμηθείτε ότι το πρώτο χρόνο ζωής το “μαμαδίστικο” γάλα είναι η κύρια τροφή του παιδιού σας.

Αν έχετε άλλες απορίες μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *