Γιατί ξαφνικά θέλει να θηλάζει πιο συχνά;

Γιατί ξαφνικά θέλει να θηλάζει πιο συχνά;

Μαία, Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας ΙBCLC

Γεια σας! Το μωράκι μου είναι σχεδόν 4 μηνών (23/06), με το θηλασμό τα πηγαίναμε τέλια κάναμε κάθε 3ωρα τα γεύματα μας και την νύχτα μπορεί και 5ωρα και 6ωρα… Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και τώρα εδώ και μια εβδομάδα άρχισε να ζητά το γεύμα του κάθε 2 ώρες μέρα – νύχτα. Οι κενώσεις του ωστόσο παραμένουν ίδιες στον αριθμό (4-5 φορές την ημέρα).

Δεν έχει χάσει κιλά απλά έχει μειωθεί ο ρυθμός αύξησής του (7,5 κιλά). Το στήθος μου δεν το αισθάνομαι τόσο βαρύ και από εχθές επανήλθε η περίοδος μου για πρώτη φορά μετά τον τοκετό. Οφείλετε μήπως σε αυτό;

Ανησυχώ πολύ μήπως ο μπεμπάκος δεν χορταίνει και τον ταλαιπωρώ άδικα! Θέλω πολύ να συνεχίσουμε τον θηλασμό και να μην καταφύγω στην λύση που όλοι μου δίνουν… “Το παιδί θέλει συμπλήρωμα, δεν έχεις γάλα!!!!”.

Όλγα, Αθήνα
23/10/2013
Αγαπητή Όλγα,
εάν ο παιδίατρος σού επισημάνει ότι το παιδί δεν αναπτύσσεται καλά, τότε σίγουρα πρέπει να αναζητηθεί η αιτία. Αν όμως το παιδί σου αναπτύσσεται φυσιολογικά μην σε ανησυχεί τίποτα, ούτε γιατί δέν νιώθεις τόσο βαρύ το στήθος σου.

Άφησε το παιδί σου να θηλάζει όποτε επιθυμεί και όσο συχνά θέλει, οι περίοδοι ανάπτυξης που διανύουν τα βρέφη, τα κάνουν να θηλάζουν πιο συχνά για να αυξήσουν το γάλα ή καταφεύγουν στο στήθος για οτιδήποτε άλλο (πόνος, φόβος, ανασφάλεια, δίψα, ανάγκη για τρυφερότητα, κ.λ.π).

Εύχομαι λοιπόν καλή συνέχεια και στους δύο σας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *