Δυσκολεύεστε με τον θηλασμό; Θηλάστε κάνοντας μπάνιο μαζί με το μωρό!

Δυσκολεύεστε με τον θηλασμό; Θηλάστε κάνοντας μπάνιο μαζί με το μωρό!

 

Γνωρίζετε ότι ο θηλασμός του νεογέννητου στο μπάνιο μπορεί να του ξυπνήσει το ένστικτο του θηλασμού και το αντανακλαστικό του προσανατολισμού οπότε και να σας βοηθήσει να διορθώσετε τα θέματα που αντιμετωπίζετε με τον θηλασμό του;


Το αντανακλαστικό του προσανατολισμού/θηλασμού (sucking reflex) είναι ένα από τα πιο βασικά ένστικτα του ανθρώπου που εμφανίζεται με τη γέννηση και βοηθά το μωρό να βρει το στήθος και να θηλάσει.

Το ζεστό νερό δημιουργεί εκ νέου την εμπειρία του τοκετού! Μέσα από τις θετικές μνήμες που φέρνει στο μωρό -από την περίοδο που βρισκόταν ακόμα μέσα στην κοιλιά της μητέρας του, τότε που περιβαλλόταν από το αμνιακό υγρό-, του δημιουργεί ένα αίσθημα ηρεμίας, χαλάρωσης και ασφάλειας.

Αν λοιπόν αντιμετωπίζετε δυσκολία με τον θηλασμό του μωρού σας και την προσκόλλησή του στο στήθος, δοκιμάστε να το θηλάσετε κάνοντας μπάνιο μαζί του. Πολλές μητέρες ανά τον κόσμο έχουν εφαρμόσει αυτή την τακτική και τα αποτελέσματα ήταν εξόχως θετικά!

Ζητήστε από τον σύντροφό σας να σας βοηθήσει να πάρετε με προσοχή το μωρό μέσα και έξω από την μπανιέρα, ξαπλώστε, πάρτε αγκαλιά το μωρό σας και εκεί, σε μια επαφή δέρμα με δέρμα, με ηρεμία προσπαθήστε να θηλάσετε!

Όσες μητέρες το έχετε δοκιμάσει, μοιραστείτε μαζί μας την εμπειρία σας! Πείτε μας αν και πόσο σας βοήθησε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *