Νεογνό δεν δέχεται το στήθος

Απαντά η Δέσποινα Τσακίρη
Μαία, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC
www.despoinatsakiri.gr

Eχω ένα κοριτσάκι 5 ημερών. Προσπάθησα από το νοσοκομείο να τη θηλάσω αλλά δεν δέχεται το στήθος μου. Oι μαίες εκεί μου εξήγησαν πώς πρέπει να την τοποθετώ κατά το θηλασμό αλλά ποτέ δεν μπόρεσε να αρχίσει την θηλαστική κίνηση.
Κλαίει και χτυπιέται συνεχώς καθώς πλησιάζει στο στήθος. Οι κινήσεις που κάνω είναι οι σωστές αλλά δεν γίνεται τίποτα.

Μέχρι τώρα της δίνω το γάλα με μπουκάλι το οποίο το βγάζω με το θήλαστρο αλλά αυτή δεν είναι λύση. Τί παραπάνω να κάνω; Πόσο μπορώ να τη ζορίσω και να κλαίει δίχως να δίνω λύση στο μπουκάλι; Δοκιμάζω και διαφορετικές ώρες αλλά η αντίδραση της είναι ίδια.  Και οι ψευτοθηλές δεν έδωσαν λύση καθώς αποστρέφεται και σε αυτές.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση σας.

Έλενα Κ., Δράμα
27/06/2012

Γεια σου!
Συγχαρητήρια για την προσπάθεια που κάνεις και που δίνεις στο μωράκι σου δικό σου γάλα.

Τα καλά νέα είναι πως από τις κενώσεις και τα ούρα που παράγει, το μωράκι φαίνεται να τρώει θρεπτικά! Δεν έχεις γράψει πόσο γάλα αντλείς συνολικά την ημέρα, αλλά αν αντλείς ανά τρίωρο, τότε δεν βάζεις σε κίνδυνο την γαλακτοπαραγωγή σου. Είσαι σίγουρη πως οι μαίες σου έδειξαν καλή τοποθέτηση του μωρού; ή πως να διακρίνεις την καλή σύλληψη της θηλής;

Μήπως η στάση που παίρνει το κορμάκι του μωρού καθώς την τοποθετείς στο στήθος, την πονά κάπου; (πχ, μήπως χρησιμοποιήσατε βεντούζα ή υπήρξε δυστοκία ώμων;) Διότι άλλο να προσπαθεί το παιδάκι να πιάσει τη θηλή και να μην μπορεί (τότε ίσως θα μιλούσαμε για “σύγχυση θηλών”), κι άλλο να κλαίει μόλις πλησιάζει.

Σωστά αναφέρεις πως δεν πρέπει να την πιέζεις. Μην απογοητεύεσαι -κάτι που δεν γίνεται τώρα ίσως συμβεί σε 10 μέρες από τώρα. Καλό όμως είναι να σε δει ένας σύμβουλος θηλασμού, γιατί αν κάποιος δεν παρατηρήσει ιδίοις όμασι τί συμβαίνει όταν πάει το παιδί να θηλάσει, δεν μπορεί να εκφέρει τεκμηριωμένη άποψη.

Μην χάνεις το κουράγιο σου, έχεις καταφέρει να δίνεις μόνο δικό σου γάλα στο μωράκι σου!

 

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό

Διαβάστε επίσης:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *