Σε ήπια παλινδρόμηση βρέφους τί κάνουμε;

Σε ήπια παλινδρόμηση βρέφους τί κάνουμε;

Απαντά η Ειρήνη Παφίτη-Δημητρίου
Παιδίατρος MB ChB MRCPCH
Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Καλή σας ημέρα, το μωράκι μας είναι 4 μηνών, και βγάζει γουλιές από την αρχή… το θηλάζει η γυναίκα μου αποκλειστικά, μάλλον έχει ένα μέτριο γοπ, βγάζει γουλιές -ορισμένες φορές αρκετά- αλλά βάρος παίρνει κανονικά… είναι σχεδόν 6 κιλά.

Την τελευταία εβδομάδα, σχεδόν όταν του ξεκινήσαμε το επαντορέν, που μας συνέστησε ο παιδίατρος, ο μικρούλης τρώει μεν, αλλά μερικές φορές τραβιέται, δεν θέλει να θηλάσει… τρώει 5λεπτα, μετά 10λεπτα… αλλά όταν είναι το βράδυ και τον ταΐζει η γυναίκα μου στον “ύπνο” του, δεν έχουμε τέτοια θέματα… τρώει κανονικά, μπορεί και 15 λεπτά και δεν βγάζει γουλιές. Επίσης δεν δείχνει να δυσανασχετεί με τις αναγωγές που έχει…

Τί κάνουμε; περιμένουμε να περάσει η όλη φάση; συνεχίζουμε το σιρόπι;

Ευχαριστώ
Ευάγγελος Α. Αγία Παρασκευή

28/06/2012

Αγαπητέ Ευάγγελε,
Μπράβο σου που σαν καλός μπαμπάς στηρίζεις τη γυναίκα σου στο θηλασμό.

Η παλινδρόμηση που περιγράφεις είναι ήπια και δεν χρειάζεται απαραίτητα θεραπευτική αγωγή, ιδιαίτερα αφού το μωράκι σας βάζει βάρος και δεν δυσανασχετεί με τις αναγωγές.

Οι διάφορές που περιγράφεις μεταξύ μέρας και νύχτας μάλλον έχουν να κάνουν με το ότι το μωρό την μέρα δεν τρώει ήρεμα και επειδή έχει μεγαλώσει δεν συγκεντρώνεται στο θηλασμό και γυρνά δεξιά και αριστερά από περιέργεια και όρεξη για παιχνίδι. Γι’ αυτό και το βράδυ τρώει ήρεμα.

Κάντε υπομονή και θα περάσει, απλά δοκιμάστε όταν θηλάζει τη μέρα να έχει όσο το δυνατό ησυχία και χωρίς πολλά ερεθίσματα.

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *