Τρίδυμα στη ΜΕΝΝ και διατήρηση της γαλουχίας

Τρίδυμα στη ΜΕΝΝ και διατήρηση της γαλουχίας

Παιδίατρος, paidiatroschania.com

Έχω γεννήσει τρίδυμα τα οποία νοσηλεύονται στη ΜΕΝΝ και από την πρώτη μέρα μετά τον τοκετό χρησιμοποιώ ηλεκτρικό θήλαστρο. 

Έχουν περάσει 48 μέρες από τον τοκετό και λόγω ελάττωσης του αριθμού των αντλήσεων το γάλα έχει περιοριστεί σε 70ml το 24ωρο. Παίρνω χάπια μαγιάς μπύρας και πίνω τσάι θηλασμού.


Υπάρχει περίπτωση να αυξηθεί η ροή και να εδραιωθεί ο θηλασμός με κάποιον τρόπο;

Ζαχαρούλα, Αθήνα-Νέο Ηράκλειο

18/03/2014
Αγαπητή Ζαχαρούλα,
συγχαρητήρια για τον αγώνα που δίνεις να χορηγήσεις στα μωρά σου από την πρώτη στιγμή της γέννησης τους το μητρικό γάλα και κάτω από τόσο δύσκολες συνθήκες.

Η διατήρηση της γαλουχίας καθορίζεται από 2 παράγοντες,
α) τον ερεθισμό του στήθους,
β) την καλή υγεία και ψυχολογία της θηλάζουσας.

α) Σίγουρα ο συχνός ερεθισμός του στήθους είναι ο βασικότερος μηχανισμός στην παραγωγή του μητρικού γάλακτος.

Προτίμησε ένα νοσοκομειακό θήλαστρο διπλής άντλησης γιατί η άντληση είναι πιο αποτελεσματική και λιγότερο χρονοβόρα.

‘Ετσι θα πρέπει να κάνεις πιο συχνές αντλήσεις των 15 περίπου λεπτών, 8-10 ημερησίως και από τους δύο μαστούς ταυτόχρονα, δηλ. ανά τρίωρο -δίωρο και οπωσδήποτε μία φορά το βράδυ.

Θα σε βοηθήσουν πολύ οι ζεστές κομπρεσούλες και μαλάξεις του μαστού πριν και κατά τη διάρκεια της άντλησης. (Διάβασε το πρωτόκολλο επαναγαλακτισμού!)

Αυτά για το… μηχανικό κομμάτι!

β) Το άλλο μισό όμως και εξίσου σημαντικό-καθοριστικό για την διατήρηση της γαλουχίας σου, είναι η διατήρηση της δικής σου καλής υγείας και ψυχολογίας.

Έτσι, να τρως, να πίνεις και να κοιμάσαι καλά, κάνε οτιδήποτε σε χαλαρώνει και σου δίνει θετική ενέργεια, να σκέφτεσαι μόνο χαρούμενα πράγματα και να ονειρεύεσαι έντονα την στιγμή που κρατώντας αγκαλιά τα μωρά σου θα μπαίνετε στο σπίτι σας!

Αναζήτησε από τώρα έναν παιδίατρο-σύμβουλο θηλασμού με εμπειρία -γιατί σίγουρα αποτελείται μια ιδιαίτερη περίπτωση- ώστε να έχεις την καλύτερη δυνατή στήριξη-συμβουλευτική στο μεγάλωμα των παιδιών σου.

Θα χρειαστείς βοήθεια με τα τρία μωρά όταν αυτά με το καλό έρθουν στο σπίτι την οποία πρέπει από τώρα να αναζητήσεις και να οργανώσεις ώστε ο ερχομός τους να μην δημιουργήσει πανικό και ανυπέρβλητες δυσκολίες οι οποίες θα σε αποσυντονίσουν.

Επάνδρωσε (!) λοιπόν το καράβι σου με γενναίους, γιατί τα εξίσου γενναία παιδιά σου έρχονται!

Θα είμαστε Πάντα δίπλα σου!

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό

Σχετικά άρθρα:

1 Σχόλιο

  1. Σου ευχομαι Ζαχαρουλα ολα να πανε κατευχην. Μπραβο σου που δεν τα παρατησες εξαρχης οπως κανουν αλλες μανουλες ειδικα με διδυμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *