Τι φταίει που δεν έχω χάσει τα κιλά της εγκυμοσύνης;

Τι φταίει που δεν έχω χάσει τα κιλά της εγκυμοσύνης;

Είμαι νέα μαμά και θηλάζω τη μικρή μου η οποία είναι 6 μηνών, όσο καιρό όμως τη θηλάζω δυστυχώς είμαι στάσιμη στα κιλά που είχα πάρει στην εγκυμοσύνη.

Από 55 που ήμουν πριν την εγκυμοσύνη, με την εγκυμοσύνη έφτασα στα 70 και χωρίς να τρώω υπερβολικά, μάλιστα τρώω 1 φορά την ήμερα και αυτό με το ζόρι γιατί δεν έχω ιδιαίτερη όρεξη.

Κάθε φορά που κοιτάζομαι στο καθρέφτη και με βλέπω ακόμα πρησμένη με πιάνει κατάθλιψη. Στο θηλασμό δόξα τω Θεό δεν έχω πρόβλημα, άλλα για να χάσω αυτά τα κιλά τι θα μπορούσα να κάνω; τι φταίει που δεν έχω χάσει τα κιλά της εγκυμοσύνης;

ΒασιλικήΑθήνα

10/01/2014

Φίλη Βασιλική,
συγχαρητήρια που 6 μήνες τώρα προσφέρεις αυτό το μοναδικό δώρο στο παιδί σου και μάλιστα απροβλημάτιστα!

Αγχώνεσαι -όπως οι περισσότερες γυναίκες- να ξαναδείς το σώμα σου όπως ήταν πριν την εγκυμοσύνη, όμως το άγχος δεν είναι καλός σύμμαχος για την απώλεια κιλών καθώς εξαιτίας του ο μεταβολισμός επιβραδύνεται!

Να κάνεις υπομονή! Να δώσεις στο σώμα σου το χρόνο που χρειάζεται για να χάσει τα παραπανίσια κιλά (συνήθως απαιτείται ο ίδιος χρόνος που έκανε για να τα αποκτήσει!), να τρέφεσαι επαρκώς (το ένα και μοναδικό γεύμα μέσα στην ημέρα λειτουργεί αρνητικά στην απώλεια κιλών και μην ξεχνάς οτι θηλάζεις, άρα χρειάζεσαι ενέργεια!), να κοιμάσαι και να ξεκουράζεσαι όσο μπορείς και συνέχισε να θηλάζεις! Ο θηλασμός είναι σύμμαχός σου!

Για το τι μπορεί να φταίει για την στασιμότητα των κιλών σου και το τι μπορείς να κάνεις για να ξεκολλήσεις τη ζυγαριά σου, διάβασε προηγούμενες απαντήσεις των επιστημονικών συνεργατών μας που παραθέτονται παρακάτω.

Καλή συνέχεια!
Η Ομάδα ΜΘ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *