Πώς θα χάσω τα κιλά του θηλασμού;

Πώς θα χάσω τα κιλά του θηλασμού;

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
www.Nutritionistvasiliki.gr

Καλησπέρα είμαι η Αποστολίνα. Έχω ένα αγοράκι τριών μηνών.
Στην διάρκεια της εγκυμοσύνης πήρα δεκατρία κιλά τα οποία μέσα στις σαράντα μέρες τα έχασα…τώρα που είναι ήδη τριών μηνών ο μικρός και θηλάζουμε αποκλειστικά έχω πάρει έξι κιλά!

Η ερώτηση μου είναι: μπορώ να κάνω κάποιου είδους δίαιτα χωρίς να μου κοπεί το γάλα; γιατί το έχω ακούσει αυτό και δεν ξέρω αν ισχύει!

ΑποστολίναΛάρισα

04/01/2014

Αγαπητή Αποστολίνα,
Εάν δεν υπάρχει ειδικός λόγος, δεν χρειάζεται να ακολουθήσεις ειδική διατροφή. Ακολουθώντας έναν υγιεινό τρόπο διατροφής, σίγουρα θα χάσεις τα κιλά που πήρες.

Ένα μεγάλο λάθος που κάνουν οι μητέρες που θηλάζουν είναι να αυξάνουν ποσότητες στο καθημερινό τους πρόγραμμα διατροφής. Οπότε λογικό είναι να μπούνε και τα κιλά.

Μεγάλη προσοχή όμως όπως σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει ν δοθεί στην ποιότητα των τροφών που χρησιμοποιεί η θηλάζουσα μητέρα. Χρειάζονται τροφές θρεπτικές και υγιεινές, διότι τα θρεπτικά συστατικά ακολουθούν τη ροή και την καλή ποιότητα του γάλακτος που παράγεται.

Τέλος θα ήθελα να αναφέρω πως σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να ακολουθήσεις μια χαμηλή θερμιδικά δίαιτα, η οποία ίσως σου προκαλέσει μείωση στην παραγωγή.

Καλούς θηλασμούς.

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό

Σχετικά άρθρα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *