Γιορτή αγάπης και προσφοράς με θέμα τον θηλασμό στο Αρεταίειο Νοσοκοκομείο

Γιορτή αγάπης και προσφοράς με θέμα τον θηλασμό στο Αρεταίειο Νοσοκοκομείο

Για πρώτη φορά, το Νεογνολογικό Τμήμα της Β΄&Γ’ Κλινικής του Αρεταίειου Νοσοκοκομείου, διοργάνωσε μια ξεχωριστή, Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση αγάπης και προσφοράς με θέμα τον θηλασμό, για τις νέες οικογένειες που φιλοξενούνταν τις Άγιες μέρες στο μαιευτήριο!

Την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 12:30 στο κεντρικό διάδρομο του Άνω Μαιευτικού Τμήματος, ακριβώς έξω από την αίθουσα θηλασμού, διοργανώθηκε μια ιδιαίτερη εκδήλωση στα πλαίσια του εορτασμού της εβδομάδας Μητρικού θηλασμού! Μια γιορτή, αφιερωμένη στον μητρικό θηλασμό με επίτιμους προσκεκλημένους… τα νεογνά της κλινικής, συνοδευόμενα ασφαλώς από την οικογένεια τους!

Το μήνυμα της εκδήλωσης ήταν το: “Φροντίζω ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ μανούλα, γι’ αυτό θηλάζω”. Σύνθημα που τυπώθηκε στα φορμάκια των νεογνών τα οποία χαρίστηκαν στις μαμάδες τους, προκειμένου να ενισχυθεί η πεποίθησή τους για αποκλειστικό μητρικό θηλασμό και μετά την έξοδό τους από το μαιευτήριο, τονίζοντας την αμφίδρομη θετική σχέση για τα οφέλη από το θηλασμό τόσο για τη μητέρα όσο και για το παιδί!

Οι λεχωίδες που συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα θηλασμού, είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν εμπειρίες και προβληματισμούς, καθώς και να δεχθούν γνώμες, απόψεις και συμβουλές από θηλάζουσες μαμάδες, ειδικούς και το mitrikosthilasmos.com που ήταν εκεί και στήριξε την εκδήλωση, ενώ μικροεκπλήξεις και δώρα περίμεναν τους μικρούς φίλους της ζεστής παρέας.

Αφίσα εντός της αίθουσας θηλασμού

Σημειώθηκε πολύ μεγάλη ανταπόκριση από τους εργαζομένους του νοσοκομείου και τους προσκεκλημένους οι οποίοι απόλαυσαν τα χειροποίητα εδέσματα και γλυκά που με μεγάλη φροντίδα και αγάπη, ετοίμασε όλο το προσωπικό του μαιευτηρίου, πλαισιώνοντας έτσι την εορταστική ατμόσφαιρα!

Το Νεογνολογικό τμήμα της Β΄ Μ&Γ Κλινικής του Αρεταίειου Νοσοκοκομείου εύχεται Καλή Χρονιά, με υγεία και ευτυχία σε κάθε οικογένεια. Ελπίδα και πίστη σε ένα γενναιόδωρο και υγιές αύριο, που ασφαλώς η κάθε μητέρα μπορεί να προ-δωρήσει στο μωρό της, με μόνο σύμμαχο το μητρικό της γάλα.

Η γραπτή πολιτική μητρικού θηλασμού του Αρεταίειου Νοσοκομείου (στα ελληνικά και άλλες γλώσσες), αναρτημένη σε εμφανές σημείο του νεογνολογικού τμήματος.
Κλικ για μεγέθυνση
Δείτε το πλήρες φωτογραφικό αρχείο ΕΔΩ
Δημοσίευση 07/01/2014

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *