Πως μπορώ να γυρίσω σε αποκλειστικό θηλασμό;

Πως μπορώ να γυρίσω σε αποκλειστικό θηλασμό;

Απαντά η Βασιλική Δανηλάτου
Ιατρός Αιματολόγος MD, PhD, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC
Επιμελήτρια Β’ Αιμοδοσίας ΒΓΝΗ, Συνεργαζόμενη Ερευνήτρια ΙΜΒΒ, ΙΤΕ
www.lactation.gr

Έχω ένα κοριτσάκι 13 ημερών. Ενώ όλα πήγαιναν πολύ καλά με το θηλασμό, τρεις μέρες μετά που βγήκαμε από το μαιευτήριο χρειάστηκε να ξαναμπεί στη μονάδα για 3 μέρες λόγω του ότι ανέβασε πολύ ίκτερο.

Εκεί δε με άφηναν την πρώτη μέρα να θηλάσω και προσπαθούσα με θήλαστρο 4 φορές την ημέρα που πήγαινα στη μικρή. Τις άλλες 2 μέρες της έδιναν ξένο. Θήλαζα 4 φορές+ συμπλήρωμα.

Από όταν γυρίσαμε στο σπίτι σε κάθε γεύμα την βάζω πρώτα στο στήθος κανά μισάωρο και μετά συμπλήρωμα, βλέπω όμως ότι το γάλα μειώνεται τραγικά κάθε μέρα. Πώς μπορώ να γυρίσω σε αποκλειστικό μητρικό θηλασμό;

Μαρία, Μαρούσι
04/12/2013

Αγαπητή Μαρία,
Θα ήταν σημαντικό να εκτιμηθεί ένας θηλασμός του μωρού, για να είσαι σίγουρη ότι το παιδί πιάνει και πίνει σωστά από το στήθος.

Καθώς χορηγούνται συμπληρώματα, η παραγωγή μειώνεται για αυτό είναι σημαντικό να αυξηθούν οι θηλασμοί και αν είναι δυνατόν να γίνονται και επιπλέον αντλήσεις.

Είναι νωρίς και πιστεύω ότι εύκολα θα καταφέρεις να μειώσεις το συμπλήρωμα που δίνεις.

Θα βοηθούσε να συμβουλευτείς από κοντά κάποιο σύμβουλο γαλουχίας για να εκτιμηθεί συνολικά το ιστορικό, να σε βοηθήσει με τεχνικές θηλασμού, και στη σταδιακή μείωση του συμπληρώματος.

Εύχομαι να πάνε όλα καλά.

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό

Σχετικά άρθρα:

Μητρικός Θηλασμός
Fun page
Υποστηρικτική Oμάδα Μητρικού Θηλασμού
Απανταχού θηλάζουσες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *