10 tips πριν από το μαιευτήριο

10 tips πριν από το μαιευτήριο

Η «μεγάλη ώρα» της γέννας πλησιάζει. Έχεις μπει στο μήνα σου και στο εξής οποιαδήποτε στιγμή, μπορεί να σημάνει την έναρξη του τοκετού. Έχεις ετοιμάσει το παιδικό δωμάτιο, την προίκα του μωρού, την τσάντα του μαιευτηρίου. Μήπως κάτι σου ξεφεύγει; 


1. Βρες τους ανθρώπους που θα σε βοηθήσουν όταν γεννήσεις και οργάνωσέ τους σε βάρδιες όπως η μητέρα, η φίλη ή οι αδερφές σου που θα σε βοηθήσουν στα ψώνια, στο μαγείρεμα και στην καθαριότητα του σπιτιού αλλά και στην προετοιμασία της προίκας του μωρού

2. Βεβαιώσου ότι δεν έχεις αφήσεις βασικές εκκρεμότητες που αφορούν στο σπίτι, τη δουλειά σου ή άλλες τυχόν υποχρεώσεις. Μετά την επιστροφή από το μαιευτήριο στο σπίτι, δεν θα έχεις ελεύθερο χρόνο.

3. Ετοίμασε κάποια προμαγειρεμένα γεύματα που θα καταψύξεις για να τα χρησιμοποιήσεις τότε. Μπιφτέκια, μπριζόλες και κατεψυγμένα λαχανικά για τον μπαμπά που θα μπορεί να τα ζεσταίνει στα μικροκύματα όταν εσύ λείπεις στο μαιευτήριο ή όταν είσαι απασχολημένη με το μωρό.

4. Άφησε για αργότερα δραστηριότητες που δεν είναι επείγουσες όσο παλιές και αγαπημένες και αν είναι για σένα. Με τον ερχομό του μωρού δεν θα έχεις χρόνο για τον αγαπημένο σου σύλλογο ή το χόμπι σου, οπότε μην αναλαμβάνεις νέες ευθύνες τώρα.

5. Αν θες να αποφύγεις τη διαδικασία της αποτρίχωσης (ξύρισμα) που γίνεται στο μαιευτήριο λίγο πριν τη γέννα, κάνε αποτρίχωση σε κάποιο αξιόπιστο κέντρο αισθητικής, αφού πάρεις τη σύμφωνη γνώμη του γυναικολόγου σου.

6. Δες το λίγο σαν τις πανελλαδικές εξετάσεις. Οι επαναλήψεις της τελευταίας στιγμής το μόνο που κάνουν τελικά είναι να προσθέτουν άγχος. Απόφυγε τις συζητήσεις γύρω από την επικείμενη γέννα, σταμάτα να ρωτάς λεπτομέρειες για τη διαδικασία, χαλάρωσε και περίμενε την κρίσιμη ώρα.

7. Μη διστάσεις να πάρεις τηλέφωνο τη μαία σου, αν αισθάνεσαι την ανάγκη να μοιραστείς κάτι μαζί της. Είναι ο πιο κατάλληλος άνθρωπος να σε πληροφορήσει, να σε καθησυχάσει, να σε εμψυχώσει.

8. Αν έχεις ήδη ένα μικρότερο παιδί, συνεννοήσου με τους ανθρώπους που πρόκειται να το κρατήσουν όσο εσύ θα είσαι στο μαιευτήριο, με κάθε λεπτομέρεια. Η γέννα μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε ώρα της ημέρας ή της νύχτας. Δεν είναι ό,τι καλύτερο, την ώρα που θα σε πιάσουν οι πόνοι να παίρνεις την αδερφή σου στο κινητό και να το έχει κλειστό ή την μητέρα σου και να λείπει στο σούπερ μάρκετ.

9. Με την ίδια λογική, συνεννοήσου με τον σύντροφό σου για το πώς θα γίνει η μεταφορά σου στο μαιευτήριο, σε περίπτωση που αυτός είναι π.χ. μπλοκαρισμένος στην κίνηση. Πρέπει να έχεις διαθέσιμο Plan B.

10. Σε περίπτωση που δεν θέλεις να αντιμετωπίσεις τις ορδές των φίλων και των συγγενών που συνήθως σπεύδουν να δώσουν το παρόν στο μαιευτήριο, επικοινώνησε μαζί τους και ενημέρωσέ τους εγκαίρως για αυτή σου την προτίμηση. Δεν είναι απρέπεια, είναι δικαίωμά σου να το επιλέξεις.


Πηγή: babyspace
Δημοσίευση 02/10/2013

Διαβάστε επίσης:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *