Τί φταίει για τις αναγωγές του μωρού μου;

Παιδίατρος, Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC
Καλησπέρα,
ενώ με το που πήρα το μωράκι σπίτι μετά τη γέννα και το θήλαζα αποκλειστικά, δεν είχε παρουσιάζει κανένα πρόβλημα αναγωγών.

Το βάρος το οποίο όμως έπαιρνε μόνο θηλάζοντάς με δεν ήταν
ικανοποιητικό κατά την παιδίατρο και μου πρότεινε χορήγηση ξένου γάλακτος το οποίο σε συνδυασμό με τον θηλασμό δημιούργησε πρόβλημα παλινδρόμησης και συνεχών αναγωγών.

Προληπτικά σταμάτησα γαλακτοκομικά είναι λύση; Υπάρχει εξέταση για το μητρικό γάλα-θρεπτικότητας-σύστασης; Πως μπορώ να ξέρω πως όντως φταίει αυτό, υπάρχει εξέταση που μπορώ να κάνω και στο παιδί;

Νικολέττα K., Θεσσαλονίκη
25/01/2013

Αγαπητή φίλη,
τα περισσότερα βρέφη έχουν τη λεγόμενη φυσιολογική παλινδρόμηση που οφείλεται σε ανωριμότητα του στομαχιού και βελτιώνεται όταν προστεθούν αργότερα οι στερεές τροφές. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάνετε δίαιτα στέρησης γαλακτοκομικών.

Το γάλα της κάθε μητέρας είναι θρεπτικό για το παιδί της, αλλάζει σύσταση ανάλογα με την ηλικία του μωρού, την ώρα της ημέρας κλπ, υπερέχει θρεπτικά κατά πολύ του οποιαδήποτε παρασκευάσματος ξένου γάλακτος και φυσικά δε χρειάζεται να κάνετε καμία χημική ανάλυση.

Για περισσότερες πληροφορίες και για σύγκριση των συστατικών δείτε στον παρακάτω πίνακα με τι στοιχεία έχει φροντίσει η φύση να προνοήσει το ανθρώπινο γάλα!

κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

Όσο για το θέμα της επαρκούς πρόσληψης βάρους, καλό είναι στα θηλάζοντα βρέφη να χρησιμοποιούμε τις καμπύλες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Καλή συνέχεια στους θηλασμούς σας

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *