Καλοκαίρι και θηλασμός

Photo: bfino
Θηλασμός στην παραλία
Πολύ μύθοι κυκλοφορούν και ακούγονται για το θηλασμό και δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί η καλοκαιρινή περίοδος! Για να σας προϊδεάσω λοιπόν για τυχόν “περίεργα” που μπορεί να ακούσετε και να σας αγχώσουν ή να σας προβληματίσουν, να θυμάστε πως:
  • Τα μωρά με τη ζέστη συνήθως θέλουν πιο συχνούς θηλασμούς, για να ξεδιψάνε και ΟΧΙ γιατί δεν τους φτάνει πια το γάλα σας ή δεν τα χορταίνει! Και ΝΑΙ, ακόμη και τώρα, για τα τα 0-6μ. συνεχίζετε με αποκλειστικό θηλασμό! ΔΕΝ χρειάζονται νερό, παίρνουν όσο πρέπει από το μητρικό γάλα! (μεγαλύτερα μωράκια μαζί με την εισαγωγή στερεών τροφών θα χρειαστούν και νερό).
  • Συνεχίζετε να θηλάζετε όπου και αν είστε! Ακόμη και στην παραλία! Και ΑΝ (τονίζω το αν!) δεν αισθάνεστε άνετα σε κοινή θέα ή θέλετε να καλυφθείτε για να κρατήσετε τυχόν ενοχλητικά βλέμματα μακριά σας, φορέστε το μπλουζάκι σας, σηκώστε το προς τα επάνω, κάντε στο πλάι το σουτιέν και θηλάστε χωρίς να φαίνεται τίποτα! Μη σκάσετε το μωρό κρυμμένο κάτω από το παρεό ή την πετσέτα…!
  • Ο θηλασμός επιτρέπεται τόσο στη θάλασσα όσο και στην πισίνα! Το μητρικό γάλα προστατεύει τα μωρά από συνήθη μικρόβια έτσι δεν είναι ανάγκη να ξεπλύνετε το στήθος σας μετά τη βουτιά σας ή να πάρετε καμία ειδική προφύλαξη, πέρα από το αντηλιακό που θα χρησιμοποιήσετε στο σώμα και στο στήθος σας, αποφεύγοντας μόνο την περιοχή της θηλής και της θηλαίας άλω.
  • Το μητρικό γάλα δεν επηρεάζεται από τη θερμοκρασία που ανεβάζει το σώμα σας στον ήλιο, ΔΕΝ ξινίζει! (μη γελάτε, το έχουμε ακούσει αυτό!), ούτε από τη θερμοκρασία του νερού της θάλασσας ή της πισίνας ή ακόμη και του παγωτού που μπορεί να καταναλώσετε (ΔΕΝ παγώνει και ΔΕΝ κόβεται! Ναι καλά καταλάβατε, το έχουμε ακούσει ΚΑΙ αυτό!).
Επίσης:
  • Πάρτε τις κατάλληλες προφυλάξεις και για το μωρό (καπελάκι, αντηλιακό αν είναι σε ηλικία που επιτρέπεται κλπ).
  • Φροντίστε να είστε σε σκιερό μέρος, έστω κάτω από μια ομπρέλα και αποφύγετε τις ακατάλληλες ώρες έκθεσής του στον ήλιο.
Συνεχίστε να απολαμβάνετε το θηλασμό και το καλοκαίρι ελεύθερα, χωρίς περιορισμούς! Και πείτε μας, τι περίεργα έχετε ακούσει εσείς;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *