Ιστορία αποθηλασμού: 446 ημέρες…

Ιστορία αποθηλασμού: 446 ημέρες…

Ιστορία αποθηλασμού
από την Πέρσα


Ο θηλασμός είναι ένα μαγικό ταξίδι για το μωρό και τους γονείς!
Ο άνδρας μου ήταν συνταξιδιώτης σε όλο αυτό γιατί ήταν αυτός που με υποστήριζε και μου έδινε κουράγιο να συνεχίσω.

Μαζί μας ταξίδεψε και η Μαρία που η βοήθειά της στους 3 μήνες ήταν καθοριστική.  Επίσης η κ. Σούλα, η μαία με τις καταπληκτικές της συμβουλές.

Ήρθε όμως η στιγμή που για μας το ταξίδι αυτό τελείωσε και έπρεπε να δέσει λιμάνι το καράβι… 20 Ιουνίου 2011 τελευταία φορά!

Τα συναισθήματα φορτισμένα. Από την μία στεναχώρια αλλά από την άλλη μία ηρεμία μέσα μου.  Αποφάσισα να κόψω τον θηλασμό για δύο λόγους:  μία νέα εγκυμοσύνη (ουσιαστικά αυτός δεν είναι λόγος για να τον σταματήσω γιατί πρακτικά είναι εφικτό) αλλά ότι οι γονείς μου θα έφευγαν και έπρεπε να πάρουν μαζί τους την μικρή γιατί εγώ δουλεύω.

Ήταν μία δύσκολη απόφαση αλλά εξάντλησα κάθε τελευταία στιγμή του θηλασμού.  Στην αρχή ένιωσα τύψεις -πολλές θα έλεγα- μετά από δύο μέρες όμως σκέφτηκα ότι έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα μέχρι σήμερα για το παιδί μου,15 μήνες και 8 ημέρες!  Σε κάποιους θα φανεί λίγο, σε κάποιους θα φανταστεί υπερβολικό, εγώ όμως είμαι περήφανη για την κάθε στιγμή.

Ο αποθηλασμός έγινε φυσιολογικά όπως και ο θηλασμός.  Δεν πήρα κανένα χάπι, απλά αρκέστηκα σε πολλά υγρά, όχι αλάτι και γλυκά για μία βδομάδα και τσάι φασκόμηλο.  Το στήθος μου επανέρχεται σιγά σιγά.  Αν μπορούσα θα θήλαζα ακόμα, αλλά καμιά φορά, εξαιτίας κάποιων καταστάσεων έρχεσαι προτετελεσμένου γεγονότος.

– Θα συνεχίσω να υποστηρίζω τον θηλασμό
– Θα συνεχίσω να μεταδίδω τις όποιες γνώσεις έχω μέσα από την προσωπική μου εμπειρία σε νέες μανούλες
– Θα κάνω τα αδύνατα δυνατά για να ενημερωθεί ο κόσμος
– Θα περιμένω την στιγμή που θα θηλάσω το δεύτερο παιδάκι μου

Πέρσα

Περιμένουμε και τις δικές σας ιστορίες θηλασμού/αποθηλασμού
στο mitrikosthilasmos@gmail.com
 
Photo:  sxc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *