Συχνότητα θηλασμών και εισαγωγή στερεών τροφών

Συχνότητα θηλασμών και εισαγωγή στερεών τροφών

Απαντά η Lauri-Ann Robertson
Μοριακός Βιολόγος BSCM
Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC
Ειδικός Ολιστικής Οικογενειακής Υγείας CHHC
www.familywellness.gr 

Γεια σας.
το μωράκι μου είναι 6 μηνών και από τότε που γεννήθηκε θηλάζει αποκλειστικά σχεδόν κάθε 2 ώρες.

Υπάρχουν μέρες που θηλάζει ακόμη πιο συχνά,σπάνια έχουμε διατηρήσει 4ωρο εκτός θηλασμού.Το βάρος της στους  5.5 μήνες ήταν 7100γρ και γεννήθηκε 3170 στις 38wk1d με καισαρική τομή.

Παρόλο που έχω εμπειρία θηλασμού από την 1η μου κόρη που θήλασε αποκλειστικά 9.5 μήνες,μου φαίνεται δύσκολη αυτή η συνεχόμενη διαδικασία που με αποτρέπει να κάνω με ευκολία άλλα πράγματα.

Σκεπτόμουν να καθυστερήσω την εισαγωγή στερεών τροφών για κανένα μήνα αλλά νιώθω ότι πλέον δεν μπορώ να το κάνω και έτσι θα ξεκινήσουμε φρούτα.

Πιστεύετε ότι έτσι ίσως λιγάκι μειωθούν οι θηλασμοί;

Να τονίσω ότι μπορεί να θηλάσω πχ στις 9 το πρωί και μέχρι τις 12 πχ που θα κοιμηθεί να θηλάσει ακόμη 2-3 φορές!

Στέλλα Α., Εύβοια

14/07/2011

Στέλλα,

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που κάνουν ένα μωρό να θηλάζει συχνά. Φυσικά υπάρχει η -στα πλαίσια του φυσιολογικού- συχνότητα και είναι πιθανόν ότι τα 2 παιδιά σου έχουν διαφορετικές μεταβολικές ανάγκες και ως εκ τούτου και διαφορετικές διατροφικές συνήθειες.

Στην ηλικία των 6 μηνών είναι  καλή ιδέα να προσφέρεις κάποιου είδους στερεά τροφή και ή έναρξη με φρούτα είναι πολύ συνήθης. Όμως μην περιμένεις ότι τα φρούτα σ’ αυτό το πρώιμο στάδιο θα έχουν σαν συνέπεια την ελάττωση της συχνότητας του θηλασμού.

Θα ήταν αναγκαίο πάντως να αξιολογηθεί και εκτιμηθεί από ειδικό, ο τρόπος που διατρέφεται το μωρό σου σε προσωπικό επίπεδο, έτσι ώστε να αποφασισθεί αν είναι δυνατόν να γίνει κάτι περαιτέρω προκειμένου να επιτευχθεί περισσότερο αποτελεσματικός θηλασμός.

Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *