Παρά τη δίαιτα συνεχίζουν τα συμπτώματα αλλεργίας

Παρά τη δίαιτα συνεχίζουν τα συμπτώματα αλλεργίας

Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας ΙBCLC

Το μωρό μου θηλάζει αποκλειστικά εδώ και 3 μήνες.

Μετά τον πρώτο μήνα παρουσίασε βλέννες και ίχνη αίματος στις κενώσεις του. Πιθανολογήθηκε αλλεργία και άρχισα να αποκλείω τα αγελαδινά από την διατροφή μου και άλλα αλλεργιογόνα για ένα μήνα χωρίς να δω αποτέλεσμα.

Τις τελευταίες 15 μέρες η διατροφή μου είναι ακόμα πιο αυστηρή, τρέφομαι μόνο με κοτόπουλο, αρνί, ρύζι, μακαρόνια, πατάτες, κολοκυθάκια, μήλα και αχλάδια.

Ακόμα δεν έχω δει κάποια βελτίωση. Η τόσο αυστηρή διατροφή μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα και την ποσότητα του γάλακτος; Υπάρχει περίπτωση να τον πειράζει και κάτι από αυτά τα λίγα που τρώω;

Να σημειώσω πως το μωρό αναπτύσσεται κανονικά… Γεννήθηκε 3250 κιλά και 51 εκατοστά και 3 μηνών ήταν 6830 κιλά και 65 εκατοστά.

Ευχαριστώ πολύ
Με εκτίμηση
Σοφία Π., Αθήνα

15/07/2011

Η ποσότητα και η ποιότητα του γάλακτος δεν μεταβάλλεται αξιοσημείωτα εξαιτίας της διατροφής της μητέρας.

Η δίαιτα που ακολουθείτε είναι πολύ περιοριστική μεν αλλά εξακολουθεί να περιέχει τροφές που προκαλούν συχνά προβλήματα όπως τα μακαρόνια, λόγω της γλουτένης.

Σας παρακολουθεί ειδικός αλλεργιολόγος ή παιδογαστρεντερολόγος; Αν ναι σε ποιο νοσοκομείο;

Παρακαλώ πολύ γράψτε πιο αναλυτικά το ιστορικό του βρέφους, τα συμπτώματα που είχε και το πώς καταλήξατε σε τόσο αυστηρό διαιτολόγιο.

Πότε θα αρχίσετε να εισάγετε άλλες τροφές στο διαιτολόγιό σας;

Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

1 Σχόλιο

  1. Γεια σου Σοφία,
    Και εμένα ο μικρός μου (5 μηνών) εμφάνισε νωρίς αλλεργία, στην αρχή έκανε αναγωγές, γαστροισοφαγική παλινδρόμηση, και κατόπιν επικοινωνίας με σύμβουλο θηλασμού και πιστοποιημένο παιδίατρο της IBCLC μου συνέστησε να κόψω το αγελαδινό και τα παράγωγα του. Όντως λύθηκε το πρόβλημα αλλά πριν από ένα μήνα εμφάνισε και αίμα στα κακάκια του οπότε μου είπε ότι καλό θα ήταν να κόψω οριστικά τα γαλακτοκομικά αυστηρά και να προσέχω τα κρυμμένα (ορός γάλακτος, πρωτεΐνη γάλακτος…βρίσκονται σε διάφορα τρόφιμα όπως αλλαντικά, μαργαρίνες και μάλιστα προϊόντα με την ένδειξη το προϊόν κατασκευάζεται σε εργοστάσιο που χρησιμοποιεί γάλα τα αποφεύγω γιατί και αυτά του δημιουργούν πρόβλημα, όπως μαύρη σοκολάτα, μαγιονέζα, γρανίτα κτλ). Μου σύστησε και αποχή από σόγια. Τέλος αν τίποτα από αυτά δεν απέδιδε (εμείς το λύσαμε το πρόβλημα και είναι καλά τώρα …μόνο κατά διαστήματα εμφανίζει αίμα και ενοχοποιώ διάφορες τροφές) θα έπρεπε να πάμε σε από την γλουτένη. Σου εύχομαι σύντομα να λύσεις το πρόβλημα σου και όλα να πάνε καλά.
    Φιλικά Νατάσα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *