254 ημέρες… & συνεχίζουμε!

254 ημέρες… & συνεχίζουμε!


Ιστορία θηλασμού
από την Πέρσα

Η μικρή μου γεννήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στις 13/03/2010 μία μέρα που θα την θυμόμαστε για όλη μου την ζωή.

Πριν γεννηθεί η μικρή μου είχαμε (μαζί με τον άνδρα μου) παρακολουθήσει κάτι συνεδρίες σχετικά με τον θηλασμό επομένως είχα μία ενημέρωση.

Στην κλινική δεν δήλωσα αποκλειστικό θηλασμό ούτε την είχα στο δωμάτιο γιατί ήμουν μαζί με άλλες κοπέλες. Όταν μου την έφερναν την έβαζα στο στήθος μου παραπάνω από όσο μου έλεγαν γιατί έτσι μου έλεγε το ένστικτό μου. Με αποτέλεσμα να πληγωθεί η μία μου θηλή αλλά η Χριστίνα η μαία που ήταν υπεύθυνη για τον θηλασμό μου είπε θα φύγεις από εδώ και θα θηλάζεις στο σπίτι χωρίς να πονάς και έτσι έγινε-την ευχαριστώ θερμά.

Σίγουρα έφαγε γάλα του εμπορίου αλλά τις πρώτες μέρες δεν είχα ψυχολογικό κουράγιο για να πιέσω καταστάσεις σίγουρα στο δεύτερο παιδάκι μου θα είναι διαφορετικά γιατί τώρα ξέρω.

Στο σπίτι τώρα -είναι και το πρώτο μας παιδάκι- στην αρχή ήταν λίγο περίεργα γενικά με το μωρό αλλά καταφέραμε και προσαρμοστήκαμε και οι τρεις μας. Ο άνδρας μου με βοήθησε πολύ στον θηλασμό γιατί η μικρή δεν έπιανε καλά τη θηλή μου και ήταν αυτός που στις αρχές την έβαζε στο στήθος μου.

Όποτε έκλαιγε η μικρή την είχα στο στήθος μου δεν είχα ωράριο. Πολλοί μου είπαν την κακομαθαίνεις δεν άκουσα κανέναν εμπιστεύομαι το ένστικτό μου… Το περίεργο ήταν ότι όταν έκλαιγε και την έβαζα στο στήθος μου κατευθείαν ησύχαζε αφού όλοι οι φίλοι μας είχαν να το λένε. Νιώθω περήφανη γιατί τα καταφέραμε περίφημα μέχρι στιγμής.

Φτάνοντας την ηλικία των 3 μηνών άρχισε να πεινάει περισσότερο με αποτέλεσμα να θέλει να είναι ακόμα πιο πολύ στο στήθος μου εκεί ήταν που με βοήθησε η Μαρία και την ευχαριστώ θερμά γι αυτό.

Νόμιζα ότι άρχισε να λιγοστεύει το γάλα μου αλλά τελικά η μικρή μου ήθελε να αυξήσει την παραγωγή και τα κατάφερε. Μαρία σε ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξη… το ανταπέδωσα σε μία φίλη μου που νόμιζε και αυτή το ίδιο ακριβώς στην ίδια ηλικία. Σε κάθε ηλικία είναι διαφορετική η ανάγκη και ο χρόνος που χρειάζεται να θηλάσεις.

Είναι μία μαγική στιγμή να θηλάζεις το παιδί σου και τα έχουμε καταφέρει πολύ καλά και οι τρεις μας. Ο άνδρας μου με υποστήριξε 100%.

Πριν γεννήσω είχαμε συζητήσει τι θα γίνει με το θέμα του δημόσιου θηλασμού και μου απάντησε φυσικά θα θηλάζεις όπου χρειαστεί. Η πρώτη φορά που θήλασα δημόσια ήταν Απρίλιο σε εστιατόριο αν δε τα κάνω τώρα δεν θα το κάνω ποτέ & τελικά το ξεπεράσαμε και αυτό. Τον πρώτο καιρό πάντα έβαζα και μία πάνα για να μην φαινόμαστε δεν ένιωθα άνετα μετά όμως τον Ιούνιο που ήρθαν οι ζέστες πετάξαμε και το σεντονάκι μας και θηλάζαμε παντού σε beach bar, έξω για ποτό, για φαγητό, σε camping παντού αλλά χωρίς να προκαλούμε.

Η περίοδος που μπήκαν οι στερεές τροφές ήταν δύσκολη χωρίς να έχουμε προσαρμοστεί ακόμα γιατί το γάλα είναι μία εύκολη λύση για το μωρό αλλά προσπαθώ να την μάθω να τρώει. Ακόμα δεν έχει βγάλει δόντια και αναρωτιέμαι πως θα είναι.

Τα θετικά του θηλασμού είναι πολλά τα αντισώματα, η σχέση της μητέρας και του παιδιού, η οικονομία, η ευκολία αλλά θέλει πολύ μα πολύ υπομονή, επιμονή, ψυχολογία. Υπήρξαν στιγμές που είπα θα το σταματήσω αλλά μετά οι σκέψεις αυτές έφευγαν. Δεν ξέρω πότε θα αποθηλάσω ο στόχος μου είναι πάντα η επόμενη μέρα, όσο αντέξω και όσο θέλει.

Θα ήθελα να πω ότι δεν υπάρχει κατάλληλη ενημέρωση για τις μαμάδες και για τους μπαμπάδες όσο αφορά το θηλασμό γιατί είναι η οικογενειακή υπόθεση. Αυτό που με στεναχωρεί όμως είναι ότι πραγματικά υπάρχουν μαμάδες που δεν κατάφεραν να θηλάσουν και τους ασκείτε σκληρή κριτική. Αυτές οι μαμάδες χρειάζονται υποστήριξη και όχι κριτική.

Ο θηλασμός είναι οικογενειακή υπόθεση.
Ενημερωθείτε για τον θηλασμό.

Photo: babylifestyles 

6 Σχόλια

  1. Τα πάντα έχουν καλές πλευρές φτάνει να ξέρεις και να θες να τις χρησιμοποιήσεις!!!! 😉

  2. Ζούμε βίους παράλληλους. Η ζωή μου γεννήθηκε την Κυριακή 14/03/2010!
    Δεν θήλασα στο νοσοκομείο καθόλου. Η μικρή έβλεπε το στήθος και γύρναγε από την άλλη. Είχε μάθει την εύκολη ροή του μπιμπερό. Με επιμονή και υπομονή τα καταφέραμε και από την 10η! μέρα σταματήσαμε το ξένο. Από τότε στήθος και μόνο στήθος. Αν και στην αρχή η θηλές είχαν πληγωθεί και είχα ανυπόφορούς πόνους δεν το έβαλα ποτέ κάτω. Θηλάσαμε και εμείς πρώτη φορά δημόσια σε ταβερνούλα λίγο αφού σαράντισε. Και εγώ στην αρχή την σκέπαζα με μία πάνα μέχρι που πήρα την απόφαση ότι πρέπει να περηφανεύομαι που θηλάζω και όχι να κρύβομαι. Έτσι μέχρι τώρα έχω θηλάσει ΠΑΝΤΟΥ, εκτός από εκκλησία γιατί δεν έχω πάει 🙁 . Και στην βάφτισή της απλά δεν ήθελε!.
    Ο αντρούλης μου 100% υποστηρικτής στις αποφάσεις μου.
    Αντιθέτα όμως με εσάς τις στερεές τροφές τις δεχτήκαμε αρκετά εύκολα…..
    ΑΑΑΑ και εμάς το δοντάκια άφαντα!!!
    Έμαθα να θηλάζω από το διαδύκτιο…. και έχω βάλει σκοπό της ζωής μου να ενημερώνω και να βοηθάω όποια γυναίκα "πέφτει" στα χέρια μου.

  3. Μαρία ήταν πολύτιμη η βοήθεια σου & ανέφερα ότι έζησα μέχρι σήμερα, είναι σημαντικό να έχεις την ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ.

    Αναφέρθηκα στις μαμάδες που δεν τα κατάφεραν γιατί ξέρω 3περιπτώσεις που ήθελαν & δεν μπόρεσαν αλλά προσπάθησαν όσο μπορούσαν.

  4. χαίρομαι που αναφέρεσαι στις μαμάδες που δεν κατάφεραν να θηλάσουν, αν και το θέλανε πάρα πολύ! είμαι μία από αυτές, αλλά η στεναχώρια και η κούραση (Βόλος – Λάρισα κάθε μέρα) με τον με τον μικρό στην θερμοκοιτίδα δεν κατάφερα να κατεβάσω γάλα …. ελπίζω αν κάνω δεύτερο παιδάκι να μπορέσω να θηλάσω!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *