Τυρί από μητρικό γάλα στο “The Lady Cheese Shop”

Τυρί από μητρικό γάλα στο “The Lady Cheese Shop”

Κόσμος – Εκδηλώσεις 
Ναι! εξ’ ολοκλήρου από ανθρώπινο και μητρικό γάλα ήταν τα τρία διαφορετικά τυριά τα οποία εκτέθηκαν στην Michael Mut Gallery της Νέας Υόρκης το διάστημα από 28 Απριλίου έως 1η Μαΐου.

Τα εν λόγω γαλακτοκομικά προϊόντα αποτέλεσαν το κεντρικό θέμα έκθεσης με την ονομασία «The Lady Cheese Shop» («το μαγαζί με το γυναικείο τυρί», σε ελεύθερη ελληνική μετάφραση), δημιούργημα της μεταπτυχιακής φοιτήτριας Miriam Simun.

Η Miriam Simun είχε στόχο να εγείρει ερωτήματα αναφορικά με την ηθική της σύγχρονης βιοτεχνολογίας καθώς και με τους τρόπους με τους οποίους αυτή μεταμορφώνει το ίδιο το ανθρώπινο σώμα σε πηγή προϊόντων ικανών να καλύψουν κάποιες από τις βασικές διατροφικές μας ανάγκες, ειδικά σε καιρούς κρίσης όπως οι σημερινοί.

Προκειμένου να φέρει σε πέρας το πείραμά της η μεταπτυχιακή φοιτήτρια, στρατολόγησε τρεις εθελόντριες λεχώνες, διατεθειμένες να προσφέρουν για χάρη της έκθεσης μέρος από το γάλα τους, το οποίο με την κατάλληλη διαδικασία έγινε τυρί! Και… αν αναρωτιέστε αν ήταν γευστικό… τα σχόλια όσων δοκίμασαν ήταν θετικά όπως μπορείτε να δείτε και στο σχετικό βίντεο που ακολουθεί!.

Να σημειώσουμε πως η εν λόγω γκαλερί δεν είναι η πρώτη που σερβίρει στους επισκέπτες της γαλακτοκομικά ανθρώπινης προέλευσης και να θυμίσουμε πως κάτι ανάλογο είχαν κάνει πριν μήνες ένας σεφ στη Νέα Υόρκη (που πουλούσε τυρί φτιαγμένο από το γάλα της ίδιας της γυναίκας του) και η εταιρεία Icecreamists στο Λονδίνο που πρόσφερε στους πελάτες του καταστήματος παγωτό από μητρικό γάλα).

Επιμέλεια: mitrikosthilasmos.com
Δημοσίευση: 12/05/2011 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *