Η Γλυφάδα και το mitrikosthilasmos.com γιόρτασαν την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού 2023!

Η Γλυφάδα και το mitrikosthilasmos.com γιόρτασαν την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού 2023!

«Μια στάση αγάπης»: Ενημερωτική καμπάνια θηλασμού από τον Δήμο Γλυφάδας

Ο Δήμος Γλυφάδας (Κοινωνική Υπηρεσία και Κέντρο Κοινότητας) με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου διοργάνωσε για δεύτερη συνεχή χρονιά ενημερωτική καμπάνια με τίτλο: «Μια στάση Αγάπης» και το mitrikosthilasmos.com ήταν εκεί, συμβάλλοντας στη δράση, η οποία στόχο είχε να ενημερώσει τους πολίτες για τη σπουδαιότητα του μητρικού θηλασμού και να επικοινωνήσει το μήνυμα ότι μια τόσο όμορφη στιγμή δεν είναι ντροπή, ενθαρρύνοντας έτσι τις νέες μητέρες.

Μια “στάση αγάπης” από έναν Δήμο που με πολλή αγάπη και σεβασμό απέναντι στις μανούλες και στα μωρά τους, έμπρακτα έδειξε και φέτος την υποστήριξή του στον μητρικό θηλασμό, τιμώντας συμβολικά και ουσιαστικά την εβδομάδα μητρικού θηλασμού!

Το Σάββατο 4 Νοεμβρίου από τις 10:30 το πρωί έως τη 1:30 το μεσημέρι, πλάι στο ειδικά διαμορφωμένο παγκάκι που ήταν τοποθετημένο στην πλατεία Εσπερίδων, για την υποδοχή και ενημέρωση των πολιτών και των μητέρων που έκαναν «μια στάση Αγάπης», βρισκόντουσαν κοινωνικοί λειτουργοί από το Κέντρο Κοινότητας και η Μαρία Παπαποστόλου, Ιδρύτρια του  mitrikosthilasmos.com.

Από αριστερά: η Κοινωνική Λειτουργός & Συντονίστρια στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Γλυφάδας, Πανωραία-Μαρία Δεληγιάννη, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης του Δήμου Γλυφάδας, Ψυχολόγος Λένα Δεναξά, που είχε τον συντονισμό της δράσης, η Ιδρύτρια του mitrikosthilasmos.com, Certified NLP Coach, Μέντορας Θηλασμού Μαρία Παπαποστόλου και ο Χειρουργός Γυναικολόγος – Μαιευτήρας MSc, νεοεκλεγείς Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Γλυφάδας Γιώργος Ταβερναράκης.

“Η μητρότητα είναι ταξίδι, η ίδια η ζωή είναι ταξίδι, ένα ταξίδι που ξεκινά με μητρικό θηλασμό! Και, το ταξίδι του θηλασμού, μπορεί να μην είναι πάντα εύκολο αλλά είναι πάντα ανεκτίμητο, ανεξάρτητα από τη διάρκειά του!” όπως τονίζει η Ιδρύτρια του mitrikosthilasmos.com, Certified NLP Coach, Μέντορας Θηλασμού Μαρία Παπαποστόλου.

Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου στο σημείο βρισκόταν επιστημονικό προσωπικό από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Γλυφάδας, καθώς και εκπρόσωπος από το Κέντρο Προγεννητικής Φροντίδας – Εναλλακτικής και Ολιστικής Ιατρικής «Κύκλος».
“Στηρίζουμε τον μητρικό θηλασμό και προτρέπουμε όλες τις μανούλες να συνεχίζουν για όσο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μπορούν να προσφέρουν αυτό το πολύτιμο αγαθό στα μωρά τους. Ευχαριστούμε πάρα πάρα πολύ την επιστημονική ομάδα που συνδράμει την Κοινωνική μας Υπηρεσία σε αυτή την τόσο σημαντική δράση, πιστεύουμε ότι κάτι καλό βγήκε αυτό το Σαββατοκύριακο μέσα από αυτή την πρωτοβουλία και θέλουμε να ξέρουν όλοι οι νέοι γονείς ότι είμαστε δίπλα τους και τους στηρίζουμε σε ό,τι χρειάζονται”, δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

«Ο μητρικός θηλασμός είναι μια μοναδική στιγμή σύνδεσης μητέρας-βρέφους, ωστόσο σε πολλές από τις μανούλες που αποφασίζουν να θηλάσουν, προκαλεί αρκετό άγχος. Γι αυτό είναι πολύ σημαντικό να ξέρουν ότι μπορούν να ζητήσουν υποστήριξη. Με πολλή αγάπη και σεβασμό λοιπόν σε όλες τις μανούλες, τις υποδεχθήκαμε αυτό το Σαββατοκύριακο στην πλατεία Εσπερίδων τις ενημερώσαμε, λύσαμε τις απορίες τους και νιώσαμε πραγματικά ότι ήταν πολύ χρήσιμη και ουσιαστική αυτή η δράση, τόνισε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης, ψυχολόγος Λένα Δεναξά, που είχε τον συντονισμό της δράσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *