Ενοχλητικές μυρωδιές: Το “μπλιάχ σύμπτωμα” της εγκυμοσύνης

Ενοχλητικές μυρωδιές: Το “μπλιάχ σύμπτωμα” της εγκυμοσύνης

Όταν είσαι έγκυος η όσφρησή σου μπορεί να οξυνθεί, ιδιαιτέρως κατά το 1ο τρίμηνο της κύησης… (αυτό είναι μόνο ένα από τα πολλά συμπτώματα της εγκυμοσύνης!).

Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι μυρωδιές που κάποτε αγαπούσες τώρα να σου προκαλούν πονοκέφαλο ή τάση για εμετό… ή άλλες που δεν είχες παρατηρήσει καν μέχρι πριν… τώρα να τις νιώθεις υπερβολικά έντονα και ιδιαιτέρως ενοχλητικές μυρωδιές.

Οι πιο ενοχλητικές μυρωδιές κατά την κύηση

Στις πιο συχνά αναφερόμενες ως ενοχλητικές μυρωδιές κατά την κύηση ανήκουν ο καπνός του τσιγάρου, τα ψάρια, τα αυγά, το ωμό κρέας, ο καφές, τα “σκληρά” ποτά, τα αρώματα, τα καθαριστικά του σπιτιού…

Τις περισσότερες φορές μπορεί να πιστεύεις ότι δεν είναι και κάτι σπουδαίο, όμως πολλές έγκυες γυναίκες δηλώνουν ότι όχι μόνο θέλουν να κλείνουν τη μύτη τους … αλλά αρρωσταίνουν κυριολεκτικά από μια μυρωδιά!

Αντιμετωπίστε τη ναυτία της εγκυμοσύνης

Σύμφωνα με τους ειδικούς αυτό το “μπλιάχ σύμπτωμα της εγκυμοσύνης” υποχωρεί από το δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης και μετά ωστόσο δεν είναι λίγες οι γυναίκες που αναφέρουν ότι μπορεί να πάρει ακόμη και μήνες μετά τον τοκετό για να εξαφανιστεί πλήρως!

Προσωπικά στην πρώτη μου εγκυμοσύνη ήξερα ότι είχε έρθει το συνεργείο καθαρισμού της πολυκατοικίας ακόμη κι αν ήμουν στο κρεβάτι μου, μιας που η μυρωδιά του καθαριστικού που χρησιμοποιούσαν στο σφουγγάρισμα περνούσε ακόμη και από τις χαραμάδες κι έφτανε στη μύτη μου προκαλώντας μου ναυτία…

Στη δεύτερη εγκυμοσύνη μου δεν κατάφερα ποτέ να χρησιμοποιήσω μια συγκεκριμένη κρέμα σώματος για εγκύους που μου είχαν κάνει δώρο, καθώς επίσης μου ερχόταν να κάνω εμετό μόλις τη μύριζα!!

Σε επόμενο post θα σου πω και για τη φρίκη μου με τις γεύσεις…!

Εσύ είσαι/ήσουν υπερβολικά ευαίσθητη σε κάποια συγκεκριμένη μυρωδιά κατά την εγκυμοσύνη σου; Γράψε μου στα σχόλια!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *