.
O Σύλλογος Επιστημόνων Μαιών – Μαιευτών Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Γυναικολογικής Ογκολογίας & Μαστολογίας και την Β’ Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική του Α.Π.Θ. διοργανώνει Διαδικτυακό Σεμινάριο με θέμα «Tεκμηριωμένες απόψεις για την επιτυχία του Μητρικού Θηλασμού», το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Μαΐου 2021.
Πρόσκληση συμμετοχής προς τους επαγγελματίες υγείας αλλά και μελλοντικούς/νέους γονείς απευθύνουν ο Κωνσταντίνος Δ. Δίνας, Αναπληρωτής Καθηγητής Μαιευτικής – Γυναικολογίας Διευθυντής Β’ Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής Α.Π.Θ. και η Βικτωρία Μοσχάκη, Πρόεδρος Συλλόγου Επιστημόνων Μαιών – Μαιευτών Θεσσαλονίκης, και όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στον χαιρετισμό τους:
Στο πλαίσιο των μεταβολών που επέβαλε ο COVID-19 στην άσκηση της μαιευτικής φροντίδας εντάσσεται και η αναγκαιότητα διαδικτυακών επιστημονικών εκδηλώσεων. Σήμερα περισσότερο από ποτέ υπάρχει η ανάγκη για επιμόρφωση των επαγγελματιών υγείας για τον μητρικό θηλασμό και την απόκτηση, μεταξύ άλλων, εξειδικευμένης γνώσης αναφορικά με τους τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων και τις δυσκολίες που πιθανόν να αντιμετωπίσει η νέα μητέρα κατά την διάρκεια της γαλουχίας.
Ο μητρικός θηλασμός αποτελεί τον πρώτο και πιο σημαντικό δεσμό μεταξύ μίας μητέρας και του νεογέννητου βρέφους της που , εκτός των ευεργετικών επιδράσεων στην υγεία της μητέρας και του βρέφους, αποτελεί έναν πάγιο τρόπο να ενισχυθεί ο ψυχικός δεσμός μεταξύ τους.
“Αν υπήρχε ένα καινούριο εµβόλιο που θα µπορούσε να προλαµβάνει ένα εκατομμύριο ή περισσότερους θανάτους παιδιών το χρόνο και επιπλέον θα ήταν φτηνό και θα µπορούσε να χορηγηθεί από το στόµα, χωρίς να χρειάζεται «ψυχρός» τρόπος συντήρησης, θα ήταν άµεση προτεραιότητα για την δηµόσια υγεία. Ο µητρικός θηλασµός µπορεί να πετύχει αυτό τον στόχο και ακόµα περισσότερα, χρειάζεται όµως την δική του «θερµή αλυσίδα» υποστήριξης, δηλαδή σωστή καθοδήγηση των µητέρων να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και να προστατευθούν από βλαπτικές πρακτικές. Αν αυτή η «θερµή αλυσίδα» υποστήριξης έχει χαθεί από τον πολιτισµό µας, ή έχει διαφοροποιηθεί λανθασµένα, τότε θα πρέπει να αποκατασταθεί και να εφαρµοστεί από τους επαγγελµατίες υγείας”, LANCET 2004.
ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ημερομηνία: Σάββατο 22 Μαΐου 2021
Τρόπος Διεξαγωγής: Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά
Κόστος Εγγραφής: Για όλες τις κατηγορίες ΔΩΡΕΑΝ
Βεβαίωση Παρακολούθησης: Οι Βεβαιώσεις Παρακολούθησης θα αποσταλούν ηλεκτρονικά από το Γραφείο Οργάνωσης του σεμιναρίου. Σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΕΟΦ (64740/01-09-2013) απαιτείται η παρακολούθηση του 60% των ωρών του σεμιναρίου
Αναλυτικές πληροφορίες: ΕΔΩ

Συντακτική ομάδα mitrikosthilasmos.com