Απολογιστικό Breastfeeding MasterClasss σεμινάριο θηλασμού για επαγγελματίες υγείας

Απολογιστικό Breastfeeding MasterClasss σεμινάριο θηλασμού για επαγγελματίες υγείας

Breastfeeding MasterClass

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρώτο και μοναδικό Breastfeeding ΜasterClass σεμινάριο θηλασμού για επαγγελματίες υγείας στην Ελλάδα που διοργάνωσε το mitrikosthilasmos.com το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020 στο Ξενοδοχείο TITANIA στην Αθήνα.

Το κοινό

Με την εμπιστοσύνη τους και την παρουσία τους μας τίμησαν Παιδίατροι, Μαίες και Φαρμακοποιοί, τόσο με ενδιαφέρον να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να αναβαθμίσουν τις δεξιότητές τους για την υποστήριξη του μητρικού θηλασμού και της θηλάζουσας μητέρας, όσο και με διάθεση ανταλλαγής απόψεων, πληροφοριών και εμπειριών, δίνοντας μια ακόμη πιο εποικοδομητική διάσταση στο σεμινάριο, αλλά και μια αισιόδοξη νότα για την αντιμετώπιση του μητρικού θηλασμού στη χώρα μας από τους ειδικούς στον χώρο της υγείας.

Οι εισηγητές και οι ομιλίες τους

Οι υψηλού κύρους εισηγητές του σεμιναρίου μας, μέσα από τις εμπνευσμένες και επιστημονικά τεκμηριωμένες ομιλίες τους, μοιράστηκαν άρτια γνώση και πολύτιμη εμπειρία με μοναδικό και ξεχωριστό τρόπο ο καθένας τους, αναδεικνύοντας την αξία αυτού του MasterClass σεμιναρίου θηλασμού ΑΠΟ επαγγελματίες υγείας ΓΙΑ επαγγελματίας υγείας, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού το οποίο συμμετείχε ενεργά.

στιγμιότυπα από το Breastfeeding MasterClass

Από αριστερά:  Δ. Βλαχάκης,
Μ. Παπαποστόλου, Λ. Μπαγλατζή, Α. Δασκαλάκη

 

Πιο συγκεκριμένα, οι Παιδίατροι-Νεογνολόγοι κ.κ. Άννα Δασκαλάκη, Λαμπρινή Μπαγλατζή και Γεώργιος Λιόσης εμβάθυναν σε πολλά ενδιαφέροντα θέματα όπως η φυσιολογία και πορεία του μητρικού θηλασμού, ο εντοπισμός και η ορθή αντιμετώπιση κοινών προβλημάτων, δυσκολιών και ειδικών περιπτώσεων, έδωσαν απαντήσεις στα πιο συχνά ερωτήματα θηλαζουσών μητέρων προς τους ειδικούς, ανέδειξαν δεξιότητες επικοινωνίας των επαγγελματιών υγείας με τη θηλάζουσα μητέρα/οικογένεια, για να αναφέρουμε μερικά από αυτά (βλ. αναλυτικά τη θεματολογία εδώ), δίνοντας έμφαση στην ενσυναίσθηση και τη σύγχρονη επιστημονική άποψη που οφείλει να χαρακτηρίζει τους επ. υγείας που φροντίζουν τις θηλάζουσες μητέρες και τα παιδιά τους, ενώ ο καθηγητής Γεντικής ΓΠΑ κ. Δημήτριος Βλαχάκης εμβάθυνε ακόμη περισσότερο, παρουσιάζοντας πτυχές της “μαγείας” του θηλασμού και της σοφίας της φύσης και δίνοντας απαντήσεις στο πώς το γενετικό μας υλικό συμμετέχει στην βέλτιστη σύσταση μητρικού γάλακτος εξατομικευμένα και πώς η μητέρα πέρα από τροφή «περνάει» και γενετική πληροφορία από τα δικά της κύτταρα στο παιδί της, γνώσεις που προέρχονται από τα όσα μέχρι σήμερα μας έχει αποκαλύψει η επιστήμη της Γενετικής.

Το παρασκήνιο

Η μέρα είχε και ευχάριστες εκπλήξεις καθώς στο κοινό παρευρέθηκαν μια μέλλουσα μαμά στο τέλος του 9ου μήνα της κύησής της, αλλά και 2 θηλάζουσες: μια μαμά ενός 13μηνών νηπίου και μια μαμά 5 μηνών διδύμων (η οποία παράλληλα θηλάζει στο σπίτι και το 2,5χρ μεγαλύτερο παιδάκι της) και οι οποίες, ενόσω βρισκόταν σε εξέλιξη το σεμινάριό μας, αντλούσαν το πολύτιμο μητρικό τους γάλα, κάνοντας πράξη την θεωρία που πραγματευόμασταν με τους ειδικούς μας!!!

Η υπόσχεση

Η αίθουσα μπορεί να μην ήταν κατάμεστη όπως είμαστε συνηθισμένοι από προηγούμενες εκδηλώσεις μας, ωστόσο αυτό ήταν επιλογή μας, συνειδητά και υπεύθυνα όπως απαιτούν οι περιστάσεις για την ασφάλεια όλων μας στην εποχή του covid-19! Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που το Breastfeeding MasterClass Vol.2 του mitrikosthilasmos.com δεν θα αργήσει να έρθει, κρατώντας έτσι την υπόσχεση που δώσαμε σε όσους δεν κατάφεραν να είναι κοντά μας!

Ευχαριστίες

Θερμές ευχαριστίες στους εισηγητές μας κ.κ. Άννα Δασκαλάκη Παιδίατρος-Νεογνολόγος, IBCLC, Δ/ντρια ΕΣΥ στο ΠΓΝ «ΑΤΤΙΚΟΝ» (ΜΕΝΝ), Λαμπρινή Μπαγλατζή Παιδίατρος-Νεογνολόγος, IBCLC, ΓΝΑ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ» (ΜΕΝΝ), Γεώργιο Λιόση, Παιδίατρος-Νεογνολόγος MD, PhD τ. Υπεύθυνος της μονάδας Προαγωγής Μητρικού Θηλασμού – Τράπεζας Γάλακτος και τ. Υπεύθυνος Διευθυντής ΜΕΝΝ – τμήματος Νεογνών του Μαιευτηρίου «Ε. Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ», και Δημήτριο Βλαχάκη Επίκουρο Καθηγητή Γενετικής στο τμήμα βιοτεχνολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ερευνητής Γ’ στο ΕΠΙ και Ερευνητής στο ΙΙΒΕΑΑ, στους συνεργάτες μας καθώς και στις εταιρείες που στήριξαν το εγχείρημά μας και μετά την πολυετή και επιτυχή διοργάνωση υψηλού επιπέδου επιστημονικών ημερίδων και σεμιναρίων τόσο για γονείς όσο και επαγγελματίες υγείας, κάναμε πράξη και το πρώτο και μοναδικό Σεμινάριο Θηλασμού για Επαγγελματίες Υγείας (ΜasterClass) στην Ελλάδα, με τις καλύτερες προϋποθέσεις!

Μείνετε σε επαφή, το mitrikoshtilasmos.com είναι πάντα κοντά σας με κάτι νέο!
Τα καλύτερα, έρχονται!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *