Μήτρα: Η δεύτερη καρδιά μιας μητέρας

Μήτρα: Η δεύτερη καρδιά μιας μητέρας

Μήτρα: Αυτό το εκπληκτικό όργανο!

Οι περισσότερες γυναίκες γεννιούνται έχοντας μήτρα, όμως οι περισσότεροι από εμάς, δεν την έχουν δει ποτέ πραγματικά! Μια σπάνια εικόνα του καταπληκτικού οργάνου που είναι γνωστό ως η μήτρα μιας γυναίκας έχει γίνει viral…

Η μήτρα

Η μήτρα είναι ένα κοίλο μυώδες όργανο του θηλυκού αναπαραγωγικού συστήματος που είναι υπεύθυνο για την ανάπτυξη του εμβρύου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Είναι συνήθως 7 cm μήκους και 5 cm πλάτους, ζυγίζει περίπου 30 έως 50 γραμμάρια, έχει περίπου το σχήμα και το μέγεθος ενός αχλαδιού και βρίσκεται σε ανεστραμμένη θέση μέσα στην πυελική κοιλότητα.

Τι κάνει μια μήτρα

Η μήτρα εργάζεται σκληρά και είναι σχεδόν πάντα απασχολημένη, εκτελώντας θαύματα! Είναι το μόνο όργανο ικανό να δημιουργήσει ένα άλλο όργανο: τον πλακούντα! Κάθε μήνα, προετοιμάζει το εσωτερικό της περιβάλλον (το λεγόμενο ενδομήτριο), έτσι ώστε να μπορεί να υποδεχτεί το γονιμοποιημένο ωάριο, να το «θρέφει» (μέσω του πλακούντα) και να το φιλοξενεί, μέχρι από έμβρυο να εξελιχθεί σε μωρό, τότε που αυτό το απίστευτα ισχυρό όργανο, είναι ικανό να συστέλλεται δυναμικά για να ωθήσει το τελειόμηνο πλέον μωρό, έξω από το σώμα της γυναίκας, κατά τη διάρκεια του τοκετού. Αν δεν υπάρξει κάποιος “φιλοξενούμενος” τότε αυτοκαταστρέφει, απομακρύνει (έμμηνος ρύση) και ξανακτίζει την επένδυση της, δλδ, θεραπεύει το εσωτερικό της και το αναδημιουργεί.

Αυτό το ήξερες;

Η μήτρα μπορεί να επεκταθεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης από περίπου το μέγεθος μιας κλειστής γροθιάς ώσπου να γίνει αρκετά μεγάλη για να κρατήσει ένα τελειόμηνο μωρό. Δηλαδή, το θαυμαστό αυτό όργανο, μπορεί να επεκταθεί πάνω από 100 φορές το μέγεθός του και να υποστηρίξει μέχρι και 150 φορές το δικό του βάρος, για όσο διάστημα φιλοξενεί και μεγαλώνει τα εκπληκτικά παιδιά μας!

Η μήτρα είναι συνδεδεμένη μαζί σας. Αν αγχώνεστε, αγχώνεται, αν χαλαρώνετε, χαλαρώνει και αυτή. Στο ίδιο αυτό όργανο, η ζωή μοιράζεται, καθώς υπάρχουν γυναίκες που με το όργανο αυτό έδωσαν ζωή σε έως και 15 παιδιά! Συνήθως δίνει ζωή μόνο σε 1, 2 ή 3 παιδιά για λόγους ευκολίας, αλλά έχει την ικανότητα να φιλοξενήσει περισσότερες από 20 ζωές!

Η μήτρα είναι η δεύτερη καρδιά μιας μητέρας,
γιατί είναι εκεί, όπου σχηματίστηκαν οι καρδιές των παιδιών της…

 

Αυτή η εκπληκτική εικόνα μιας μήτρας (βλέπουμε επίσης και τις ωοθήκες) που έχει μοιραστεί μέσω πολλών σελίδων κοινωνικών μέσων και έχει προσελκύσει χιλιάδες σχόλια και κοινοποιήσεις, λέγεται ότι είναι μικρότερη από τη μέση μεγέθους μήτρα.

~ Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή του άρθρου χωρίς άδεια ~

Το διαβάσαμε στο Τhe healthy mommy.
ΠΗΓΗ: Τhe mums clique
Ελεύθερη μετάφραση/επιμέλεια: mitrikosthilasmos.com

Σχετικά άρθρα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *