Κετογονική δίαιτα και θηλασμός

Κετογονική δίαιτα και θηλασμός

Μπορούν να συνδυαστούν;

Η κετογονική διατροφή έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλής, καθώς βοηθά στη γρήγορη απώλεια βάρους, αν και πολλοί άνθρωποι ξαναπαίρνουν γρήγορα τα χαμένο κιλά… Πολλές γυναίκες την επιλέγουν για να χάσουν τα κιλά που πήραν στη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Είναι ασφαλές όμως να την ακολουθούν ενώ θηλάζουν το μωρό τους;


Σε γενικές γραμμές στις νέες μητέρες που θηλάζουν, συστήνεται να αποφεύγουν τις δίαιτες.

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Κολλέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων, πρέπει να παίρνουν καθημερινά περίπου 2.500 θερμίδες από τη διατροφή, προκειμένου να παράγουν επαρκή ποσότητα γάλακτος.

Είναι επίσης σημαντικό να καταναλώνουν ψάρια και θαλασσινά 2-3 φορές την εβδομάδα αλλά να αποφεύγουν τα ψάρια με υδράργυρο (τόνο, ξιφία κλπ.). Τέλος, είναι απαραίτητο να πίνουν πολλά υγρά.

Αναφορικά με το αν μπορεί μία θηλάζουσα μητέρα να ακολουθεί κετογονική διατροφή, δεν υπάρχει σαφής και οριστική απάντηση, καθώς η έρευνα γύρω από το θέμα είναι πολύ περιορισμένη, επισημαίνει η ειδική σε θέματα γυναικείας υγείας Jennifer Wider. «Ανάλογα με το ποιον ρωτάς, μπορεί να λάβεις διαφορετική απάντηση» προσθέτει.

Το μητρικό γάλα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά (11 γραμμάρια ανά φλιτζάνι), κάτι που σημαίνει ότι τα νεογέννητα βρίσκονται σε φυσική κατάσταση κέτωσης και προσαρμόζονται σε αυτή τη διαδικασία.

«Μια μητέρα που ακολουθεί κετογονική διατροφή θα μπορούσε θα δίνει στο μωρό της τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά», προσθέτει η Wider. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ακολουθείτε το συγκεκριμένο διατροφικό σχήμα ενώ θηλάζετε, αλλά ότι πιθανότατα δεν είναι επιβλαβές, διευκρινίζει.

Αν πάντως επιλέξετε την κετογονική διατροφή ενώ θηλάζετε, είναι σημαντικό να λαμβάνετε ένα καλό συνδυασμό θρεπτικών συστατικών και αρκετών θερμίδων για να είστε σίγουρες ότι το ίδιο ισχύει και για το μωρό σας. Και ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να συμβουλευτείτε ένα διατροφολόγο.

Δημοσίευση: 24/8/18

ΠΗΓΗ: womenshealthmag.com, onmed.gr

Το διαβάσαμε στο: babyradio.gr

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *