Ερωτευμένη με την ωκυτοκίνη και τον θηλασμό!

Ερωτευμένη με την ωκυτοκίνη και τον θηλασμό!

Το δικό μου ταξίδι με την μητρότητα ξεκίνησε τον Οκτώβριο όταν έφερα στον κόσμο με φυσιολογικό τοκετό ένα υγιέστατο κοριτσάκι…! 

Όμως, έσπασε τα νερά στις 36+4 με αποτέλεσμα να θεωρηθεί οριακά πρόωρο μωράκι, και να το βάλουμε στην ΜΕΘ (για προληπτικούς λόγους) για 2 μέρες.

Εκείνες τις μέρες έβγαζα το γάλα με το θήλαστρο, το οποίο όμως δεν ήταν αρκετό και επομένως της έδωσαν ξένο γάλα.

Όταν μου την ανέβασαν στο δωμάτιο το μωράκι δεν ήταν εύκολο να θηλάσει (γεννήθηκε 2.600 κιλά και όπως τουλάχιστον έλεγαν όλοι είναι ένα μικρό μωράκι και δύσκολα μπορεί να «βεντουζωσεί» στο μεγάλο στήθος).

Κατέβαλε προσπάθειες αλλά δυστυχώς μας πρόλαβε ο  ίκτερος, αυτό συνεπάγεται θηλασμό, μπουκάλι με το δικό μου γάλα-καθώς έβγαζα με το θήλαστρο και ξένο.

Βγήκαμε από το μαιευτήριο και είχα πει πως δεν θα της δώσω άλλο ξένο, θα κάνω αποκλειστικό θηλασμό. όμως αυτό δεν ήταν εφικτό! Κάναμε επαναληπτική εξέταση του ίκτερου ο οποίος ήταν ανεβασμένος και την ξαναβάλαμε στην ΜΕΘ.

Στο σπίτι προσπαθούσα να βγάλω όσο γάλα μπορούσα μόνη μου, όμως δεν ήταν αρκετές οι ποσότητες επομένως συνεχιζόταν το ξένο. Έπρεπε το μωρό να μην αφυδατωθεί και να αποβληθεί ο ίκτερος.

Επιστρέψαμε στο σπίτι και προσπαθούσα να την θηλάσω όσο το δυνατόν περισσότερο αλλά γύρω μου άκουγα διάφορες φωνές: «Δώσε ξένο για να μεγαλώσει, να μην ξανά ανεβεί ο ίκτερος, να ξεκουραστείς», «το παιδί είναι νηστικό, μήπως δεν έχεις γάλα; ούτε εγώ είχα!», αλλά μια συμβουλή ήχησε σαν καμπανάκι, έλεγε: ο θηλασμός εκτός από τον ιδανικότερο τρόπο σίτισης δημιουργεί ανάμεσα στη μητέρα και το βρέφος «bonding», κοινώς το δέσιμο.

Στην αρχή ξεκίνησα με 3 φορές ξένο το βράδυ όπου με την δύναμη που μου έδωσε ο σύζυγος μου για να την ταΐζει για να με βοηθήσει, να με ξεκουράσει και παράλληλα για να βγάλω γάλα με το θήλαστρο και να μειωθεί σταδιακά η σίτιση σε 2 φορές ξένο και 1 φορά με μπουκάλι από το δικό μου… μετά 1 ξένο-1 μπουκάλι.. στην συνέχεια 1 μπουκάλι και έν τέλει αποκλειστικό θηλασμό!!!

Έναν δύσκολο αποκλειστικό θηλασμό, με θηλές πληγωμένες από το μωράκι αλλά και στήθος καταπονημένο από το θήλαστρο. τσούξιμο, πόνος και δυσφορία οι μόνες λέξεις που μου έρχονται στο μυαλό!

Είναι πραγματικά πολύ κουραστικό να θηλάζεις αλλά και να βγάζεις γάλα με το θήλαστρο! Όμως αυτό που κυριάρχησε ήταν το πείσμα μου! Θέλω να θηλάσω το μωρό μου, θέλω να δεθώ με τον άγγελο μου! Και τα κατάφερα!

Όταν το κοριτσάκι μου έγινε 2 μηνών καταφέραμε να εδραιωθεί ο θηλασμός μας (!) και παράλληλα να έχουμε φτιάξει μια τράπεζα γάλακτος!!! Απολαμβάναμε, όπου και αν βρισκόμασταν, έναν υπέροχο φυσιολογικό αποκλειστικό θηλασμό! Έναν θηλασμό που οφείλεται στην επιμονή, στην αφιέρωση χρόνου και στην υπομονή. Συνεχίζουμε μέχρι και σήμερα που είμαστε 6 μηνών να θηλάζουμε και να μου φαντάζει αδιανόητο να κόψω αυτό τον δεσμό!

Αξίζει όσο τίποτα στο κόσμο όταν ξέρεις ότι έχεις προσφέρει το καλύτερο στο παιδί σου και παράλληλα έχεις κερδίσει την απόλυτη ένωση με τα ομορφότερα ματάκια της ζωής σου!

Φιλικά,
ερωτευμένη μανούλα!

 

Ευχαριστούμε τη φίλη που μοιράστηκε μαζί μας τη δική της ιστορία θηλασμού. Περιμένουμε και τις δικές σας ιστορίες ή/και φωτογραφίες θηλασμού στο editor[at]mitrikosthilasmos.com

 


Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *