ΘΗΛΑΣΜΟΣ: Με πολύ θέληση και επιμονή, όλα γίνονται!

ΘΗΛΑΣΜΟΣ: Με πολύ θέληση και επιμονή, όλα γίνονται!

Ιστορία θηλασμού της μαμάς Αγγελικής

 

Θα  ήθελα κι εγώ να μοιραστώ τη δική μου εμπειρία θηλασμού, αν και ακόμα είναι νωρίς για να ξέρω πως θα εξελιχθούν τα πράγματα… 


Είμαι η Αγγελική, μητέρα ενός αγοριού 2 μηνών. Ήμουν αποφασισμένη να γεννήσω φυσιολογικά και θηλάσω. Τι πιο φυσικό! Ωστόσο μια ξαφνική αιμορραγία με οδήγησε για επείγουσα καισαρική στις 35 εβδομάδες.

Ο υγιέστατος κατά τα άλλα 2 κιλά μπέμπης, γεννήθηκε χωρίς το αντανακλαστικό της σίτισης με αποτέλεσμα να μην ανοίγει ούτε καν το στόμα του για να φάει!

Ήξερα ότι έπρεπε να βγάζω το γάλα μου με θήλαστρο για να μην μου κοπεί, στο μαιευτήριο όμως αρνήθηκαν να μου το δώσουν από την πρώτη μέρα γιατί “έχω κάνει καισαρική και αργεί να έρθει το γάλα”, έτσι, το έβγαζα με το χέρι αλλά δεν κατάφερνα να βγάλω πάνω από 4 σταγόνες. Τον μικρό τον τάιζα με σύριγγα και σωληνάκι σίτισης με το ζόρι.

Τη δεύτερη μέρα επιτέλους μου έδωσαν θήλαστρο και 2 γυναίκες μου έδωσαν μερικά ml από το δικό τους γάλα για να συμπληρώνω τα 30 ml γάλακτος που έπρεπε να πίνει το μωρό κάθε 2,5 ώρες (εντολές παιδιάτρου).

Την τρίτη μέρα του έδινα αποκλειστικά δικό μου γάλα. Ώσπου, η παιδίατρος που παρακολουθούσε το μωρό, μας είπε ότι δεν γίνεται να φάει με τη σύριγγα και ότι αυτός παίζει και εμείς τον εκπαιδεύουμε. “Αν δεν φάει το παιδί με μπιμπερό από εμένα εξιτήριο δεν παίρνετε” ήταν τα λόγια της. Έτσι, του δώσαμε μπιμπερό που δυστυχώς το καθιερώσουμε γιατί ήταν εύκολο.

Ο μικρός από την 5η κιόλας μέρα ζωής φαινόταν έτοιμος, καθώς έπιανε το δάχτυλο μου μαζί με κέντρο σωληνάκια και το ρούφαγε με απίστευτη δύναμη. Ωστόσο ο παιδίατρος μας, σύμβουλος θηλασμού, επέμενε μέχρι και τις 40 εβδομάδες διορθωμένης ηλικίας ότι ήταν πολύ αδύναμος για να τραφεί από το στήθος. Τον έβαζα από την πρώτη μέρα στο στήθος χωρίς όμως να τα καταφέρνει.

Στο σπίτι νοίκιασα θήλαστρο και αργότερα πήρα και sns που όμως μου ήταν εξαιρετικά δύσκολο να βάλω σωστά τα σωληνάκια στο στόμα του μωρού και να μην πληγωθούν οι θηλές μου… και έτσι πληγώθηκαν.

Έβγαζα γάλα κάθε 3 ώρες, έπινε ο μικρός για 1,5 και πάλι από την αρχή. Το στήθος το έπιανε καλά αλλά η σύγχυση θηλών δεν είχε ξεπεραστεί και δεν είχε την υπομονή να περιμένει να κατεβεί το γάλα.

Στις 40 μέρες είπα ότι δεν αντέχω άλλο! Θα το βγάζω με το θήλαστρο και θα του το δίνω με μπιμπερό. Όμως δεν άντεξα και 3 μέρες μετά πήρα μια άλλη σύμβουλο θηλασμού όπου μου πρότεινε να βγάζω γάλα μέχρι να δω τις πρώτες σταγόνες και μετά να βάζω το μωρό στο στήθος. Χρειάστηκε να το κάνω 3 φορές μόνο και από τότε θηλάζουμε αποκλειστικά!

Ξέρω ότι η ιστορία μου είναι τραβηγμένη, όμως με πολύ θέληση και επιμονή όλα γίνονται.

Ευχαριστούμε τη φίλη Αγγελική που μοιράστηκε μαζί μας τη δική της ιστορία θηλασμού! Περιμένουμε και τις δικές σας ιστορίες ή/και φωτογραφίες θηλασμού στο editor[at]mitrikosthilasmos.com
Διαβάστε περισσότερες ιστορίες θηλασμού ΕΔΩ
& ιστορίες τοκετού ΕΔΩ !

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *