Προστασία δημόσιου μητρικού θηλασμού προωθεί η Βουλή της Κύπρου

Προστασία δημόσιου μητρικού θηλασμού προωθεί η Βουλή της Κύπρου

Σε δηλώσεις της η βουλευτής του ΑΚΕΛ Σκεύη Κουκουμά ανέφερε ότι το πρόσφατο περιστατικό σε παράρτημα της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης Κύπρου δικαιολογεί και αιτιολογεί τη νομοθετική ρύθμιση του δημόσιου μητρικού θηλασμού.

 

«Συμφωνούμε και με την πρόταση νόμου που έχει κατατεθεί για προώθηση και προστασία του μητρικού θηλασμού και έχουμε καταθέσει και δύο άλλες προτάσεις νόμου» είπε εξηγώντας ότι αυτές προνοούν τροποποίηση του περί προστασίας της μητρότητας νόμου με επέκταση της περιόδου απαγόρευσης τερματισμού της απασχόλησης μητέρας από εργοδότη από 3 μήνες σε 5 μήνες με παράλληλη αύξηση των ποινών σε εργοδότες που παρανομούν και τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα με τη συμπερίληψη σε αυτόν ως ποινικό αδίκημα της παρεμπόδισης, με οποιοδήποτε τρόπο, μητέρας που θηλάζει σε δημόσιο χώρο.

Η κ. Κουκουμά είπε ότι και σε άλλες χώρες ισχύει κάτι παρόμοιο, όπως για παράδειγμα στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου, όπως είπε, υπάρχει πρόστιμο €2.500 για παρεμπόδιση του μητρικού θηλασμού.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης ο οποίος κατέθεσε την πρόταση νόμου για προώθηση και προστασία του μητρικού θηλασμού είπε ότι το Κίνημα υιοθετεί και τις άλλες δύο προτάσεις που έχουν κατατεθεί στην Επιτροπή Εργασίας.

«Η δική μας πρόταση είναι περισσότερο γενική και αφορά την προώθηση του θηλασμού εν γένει με τη θεσμοθέτηση της Εθνικής Επιτροπής για την προώθηση του μητρικού θηλασμού και την εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων, ώστε να προωθείται αυτή η πρακτική η οποία όπως έχουν δείξει όλες οι ιατρικές μελέτες είναι προς το καλό των παιδιών αλλά και της γυναίκας» σημείωσε.

«Είναι μια πρακτική η οποία θα βοηθήσει στη δημόσια υγεία για τις μητέρες και τα παιδιά. Προωθούμε λοιπόν ανάπτυξη της κουλτούρας και θεσμικών μέτρων υπέρ του μητρικού θηλασμού ως μέτρο για την ανάπτυξη της δημόσιας υγείας και ιδιαίτερα των παιδιών και των μητέρων» πρόσθεσε.

Δημοσίευση: 27/2/2018

ΠΗΓΗ: dialogos.com.cy

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *