Πώς η δέρμα με δέρμα επαφή βοηθά στη θερμοκρασία του μωρού

Πώς η δέρμα με δέρμα επαφή βοηθά στη θερμοκρασία του μωρού

Γεγονός θηλασμού!

 

Η θερμορύθμιση δλδ η διατήρηση μιας σταθερής θερμοκρασίας του σώματος, είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία του νεογέννητου μωρού. Σε αυτό μπορεί να βοηθήσει η δέρμα με δέρμα επαφή μαμάς-μωρού!

Η “φροντίδα καγκουρό” ή το “skin to skin contact” όπως λέγεται, είναι μια συχνή οδηγία που δίνεται στις θηλάζουσες μητέρες για να διευκολύνουν το θηλασμό, ωστόσο υπάρχει ένα ακόμη εντυπωσιακό στοιχείο γύρω από αυτή την πρακτική.

Τα στήθη σας είναι σε θέση να ανιχνεύσουν έστω και ένα βαθμό πτώσης στη θερμοκρασία του μωρού σας και να ζεσταθούν! Γι΄αυτό, εσείς είστε η καλύτερη θερμοκοιτίδα/θερμοφόρα που υπάρχει για το μωρό σας!


Διαβάστε επίσης: Γιατί η σωματική επαφή και ο θηλασμός αμέσως μετά τον τοκετό είναι τόσο σημαντικά;

Το να είναι ντυμένο το μωρό είναι απαραίτητο μόνο αν θα είναι μακριά σας. Ο καλύτερος τρόπος για να το κρατήσετε ζεστό, ιδίως κατά τις πρώτες μέρες ζωής, είναι να το έχετε αγκαλιά μόνο με την πάνα του, σε δέρμα με δέρμα επαφή με το δικό σας κορμί, με μια κουβέρτα πάνω από εσάς τους δύο.

Η επαφή με το δέρμα σας σημαίνει ότι το μωρό σας θα πρέπει να ξοδέψει λιγότερες θερμίδες για να ρυθμίσει τη θερμοκρασία του!

~ Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή του άρθρου χωρίς άδεια ~
Δημοσίευση: 14/12/2016
ΠΗΓΗ: Shari Criso RN, CNM, IBCLC
Μετάφραση/επιμέλεια: mitrikosthilasmos.com
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *