Έναρξη θηλασμού με το μωρό στη ΜΕΝΝ μετά από προγραμματισμένη καισαρική

Έναρξη θηλασμού με το μωρό στη ΜΕΝΝ μετά από προγραμματισμένη καισαρική

Γεννάω το Σάββατο με προγραμματισμένη καισαρική και το μωρό θα μπει στη ΜΕΝΝ προληπτικά λόγω διαβήτη κύησης υπό ινσουλίνη.

Τι να κάνω ώστε να καταφέρω να θηλάσω κανονικά όταν το μωρό έρθει στο δωμάτιο; Θεωρητικά και καλώς ερχόντων των πραγμάτων, αυτό θα γίνει το 2ο 24ωρο…Πρέπει να κάνω κάτι από τώρα;
Ελισσάβετ, Χαλάνδρι
14/12/2016

Απαντά η επιστημονική συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com Θεοδώρα Σπηλιωτοπούλου Παιδίατρος-Νεογνολόγος, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Μην ανησυχείτε, δε χρειάζεται να κάνετε κάποια προετοιμασία από τώρα! Αυτό που χρειάζεται είναι να ξεκουραστείτε (μετά τη γέννα μπορεί να μην έχετε και πολύ χρόνο για ξεκούραση…) και να κάνετε όμορφες σκέψεις για το παιδί που έρχεται.Όταν με το καλό γεννήσετε, αν όλα πάνε καλά, μπορείτε να ζητήσετε να πάρετε αγκαλιά το μωρό σας το συντομότερο δυνατόν.

Αν μπορέσετε να το επισκεφθείτε στη ΜΕΝΝ το πρώτο 24ωρο, καλό θα ήταν να το βάλετε στο στήθος. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, ζητήστε ένα θήλαστρο για να ξεκινήσετε τις αντλήσεις. Έστω και λίγες σταγόνες πρωτογάλατος είναι πολύτιμες για το παιδί σας.

Από τη στιγμή που θα βγει από τη Μονάδα, θα ήταν προτιμότερο να το έχετε συνέχεια κοντά σας (rooming-in) έτσι ώστε να έχετε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επαφή γίνεται. Το θηλάζετε όσο συχνά θέλει και το έχετε επαφή δέρμα με δέρμα όσο περισσότερο μπορείτε.

Αν χρειαστεί, ζητήστε βοήθεια από το προσωπικό του μαιευτηρίου για να σας βοηθήσουν στον θηλασμό.

Εύχομαι να πάνε όλα κοντά και σύντομα να κρατάτε το παιδί σας στην αγκαλιά σας!

Σχετικά άρθρα:

 

Στείλτε νέο ερώτημα
προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *