Πρωτεΐνη του μητρικού γάλακτος βοηθά στην προστασία των πρόωρων μωρών από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις

Πρωτεΐνη του μητρικού γάλακτος βοηθά στην προστασία των πρόωρων μωρών από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις

Σύμφωνα με νέα έρευνα, η λακτοφερίνη είναι ασφαλής για τα νεογνά και θα μπορούσε να προλαμβάνει την πνευμονία και τη μηνιγγίτιδα

 

Πρωτεΐνη που περιέχεται στο μητρικό γάλα βοηθά στην προστασία των πρόωρων μωρών από λοιμώξεις που αποκτώνται στα νοσοκομεία, αναφέρει νέα έρευνα.

Ο ερευνητής Dr. Michael Sherman, δήλωσε ότι η πλειοψηφία των νόσων που επηρεάζουν τα νεογνά είναι τέτοιες λοιμώξεις, όπως η μηνιγγίτιδα, η πνευμονία και οι λοιμώξεις στο ουροποιητικό.

Εκτός από το ότι η λακτοφερίνη φάνηκε να μειώνει τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις στα πρόωρα μετρήθηκε επίσης η ασφάλεια χορήγησης της πρωτεΐνης στα νεογνά, δήλωσε ο ερευνητής.

Η έρευνα περιέλαβε 60 πρόωρα μωρά που έλαβαν λακτοφερίνη με σωλήνα σίτισης, καθημερινά για 28 ημέρες και 60 πρόωρα που έλαβαν placebo.

Μωρά στην ομάδα της λακτοφερίνης είχαν 50% λιγότερες ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, ανακάλυψε η έρευνα.

Η λακτοφερίνη δεν προκάλεσε βλαβερές παρενέργειες, σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό The Journal of Pediatrics.

Δημοσίευση: 9/12/2016
ΠΗΓΕΣ: The Journal of Pediatrics
iatronet.gr (Ψωμιάδου Εύη)
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *