Το μωρό δείχνει ότι πεινάει αλλά τραβιέται από το στήθος και κλαίει

Το μωρό δείχνει ότι πεινάει αλλά τραβιέται από το στήθος και κλαίει

Αγαπητή ομάδα, έχω ένα κοριτσάκι 13 εβδομάδων. Γεννήθηκε 2.740γρ και τη θηλάζω αποκλειστικά. Τις τελευταίες 2-3 εβδομάδες παλεύουμε κάθε φορά που τη θηλάζω. Πιάνει το στήθος απευθείας, δείχνει ότι πεινάει αλλά τραβιέται, κλαίει και γκρινιάζει στα 2 λεπτά.

Έχει περιορίσει την διάρκεια του κάθε γεύματος σε 10-15 λεπτά με διακοπές. Επίσης τις τελευταίες 3-4 μέρες πετάει ρουκέτες μετά τα πρωινά γεύματα. Αυτή  η συμπεριφορά συμβαίνει κυρίως μέσα στην ημέρα, ενώ το βράδυ θα φάει πιο ήσυχα.Αυτή τη στιγμή είναι 5kg και με προβληματίζει ιδιαίτερα τόσο η συμπεριφορά στο στήθος όσο και ότι μεταξύ δύο τελευταίων μετρήσεων βάρους είχε μόνο πάρει 17,3γρ την ημέρα.

Επειδή ανησυχώ για την ποσότητα γάλακτος που λαμβάνει, έχω κατά καιρούς δοκιμάσει να της δώσω γάλα που έχω βγάλει με το θήλαστρο με το μπουκάλι και το πίνει με ευκολία και πολύ όρεξη.

Τι σημαίνει αυτό; ότι πεινάει και περιμένει το μπουκάλι; Πώς θα αποκαταστήσω τη σχέση με το στήθος; Πόσο βάρος πρέπει να παίρνει σε αυτή την ηλικία;

Κατά τ’ άλλα είναι ένα πολύ ζωηρό και χαρούμενο μωρό.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Χρύσα, Αθήνα
15/11/2016
Απαντά ο επιστημονικός συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com Κονταλέκας Αλέξανδρος, Παιδίατρος-Νεογνολόγος, Διεθνώς Πιστοποιημένος Σύμβουλος Θηλασμού IBCLC

Καταρχήν να χαίρεστε το παιδάκι σας.

Από το ιστορικό σας θα πρέπει να αποκλειστεί οπωσδήποτε η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση.

Θα σας πρότεινα, σε συνεργασία με τον παιδίατρό σας, να προγραμματιστεί ένα υπερηχογράφημα οισοφάγου-άνω κοιλίας.

Τα υπόλοιπα ερωτήματα σας θα απαντηθούν αφού κάνετε τον υπέρηχο.

Στείλτε νέο ερώτημα
προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *