Συχνοί θηλασμοί με χρήση ψευτοθηλής

Συχνοί θηλασμοί με χρήση ψευτοθηλής

Γεια σας και συγχαρητήρια για την ιστοσελίδα. Έχω έναν γιο ο οποίος είναι οχτώ εβδομάδων. Από την αρχή ο θηλασμός πετύχαινε μόνο με τη χρήση ψευτοθηλής. Προσπαθώ βέβαια να θηλάσω και χωρίς, αλλά ο μικρός αντιστέκεται.

Σε κάθε γεύμα χρειάζεται 60 λεπτά. Μέχρι πριν από μία εβδομάδα τα μεσοδιαστήματα δύο γευμάτων ήταν τρεις ώρες. Ξαφνικά αφού ολοκληρώσει το γεύμα του κάθεται για 15 λεπτά ήσυχος και μετά αρχίζει να κλαίει απαρηγόρητα. Δοκιμάζω τα πάντα και ηρεμεί μόνο όταν του δώσω στήθος. Ο μικρός τότε αρχίζει πάλι για την επόμενη ώρα να τρώει. Αυτό σημαίνει ότι τρώει ανά μιάμιση ώρα πλέον, εκτός από το βράδυ, όπου συνεχίζει ανά τρίωρο.Γιατί συνέβη αυτό ξαφνικά; Σημαίνει ότι το παιδί μου δε χορταίνει; Μπορεί ένα μωρό παρόλο που δεν πεινάει να τρώει όποτε του προσφερθεί το στήθος; Δεν ξέρω τι να κάνω πλέον, γιατί ή θα κλαίει ή θα είναι στο στήθος μου.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Πελαγία, Ντύσσελντορφ
22/11/2016
Απαντά η επιστημονική συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com Γιάννα Βασιλάκη Μαία, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Να σας ζήσει το μωρό σας.Μερικές φορές όταν χρησιμοποιούνται θηλές σιλικόνης το βρέφος θηλάζει με μικρότερο ερέθισμα στο μαστό. Για το ανώτερο λόγω συνίσταται 3-4 αντλήσει μετά το θηλασμό καθημερινά. Αυτό θα έχει αυξήσει του ερεθίσματος και κατά συνέπεια αύξηση του γάλακτος.

Το γάλα που αντλείται μπορείτε να το χορηγείται στο βρέφος με σύριγγα ή κύπελλο.

Δεν είναι όμως καθόλου παράλογο να τρώει ανά 1½ ώρα, αντιθέτως αυτό σας κρατάει την παραγωγή σας υψηλή.

 

Σχετικά άρθρα:

Στείλτε νέο ερώτημα
προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *