Η τρελή περιπέτειά μου ως θηλάζουσα μαμά σε ένα επαγγελματικό ταξίδι

Η τρελή περιπέτειά μου ως θηλάζουσα μαμά σε ένα επαγγελματικό ταξίδι

Όταν η μαμά χρειάζεται να αντλήσει γάλα εκτός σπιτιού…

 

Στις τρεις το πρωί, στάθηκα μπροστά στην ντουλάπα μου και προσευχήθηκε σε κάθε Θεό που μπορούσα να σκεφτώ, να με ελεήσει. “Σε παρακαλώ ας μου κάνει το κοστούμι μου”…

Βρισκόμουν οκτώ μήνες μετά τον τοκετό και με τίποτα κοντά στο πρώην μέγεθός μου. Είχα ένα σκούρο γκρι κοστούμι που… είχε κάποιο περιθώριο, έτσι τελείωσα τις προσευχές μου και ρούφηξα την αναπνοή μου καθώς ανέβαινε το φερμουάρ πάνω από το ακόμα-πρησμένο στομάχι μου.

Συνεπαρμένη, σκέφτηκα πως το χειρότερο μέρος της ημέρας πέρασε. Τώρα, το μόνο που είχα να κάνω ήταν να καλέσω ένα ταξί, να πετάξω πάνω απ΄ όλη τη χώρα, να φτάσω στον προορισμό μου και στη συνέχεια να πετάξω πίσω στο σπίτι. Πανεύκολο, εφόσον κούμπωσε το παντελόνι μου, έτσι δεν είναι;

Έλεγξα τον χαρτοφύλακα μου για να είμαι σίγουρη ότι είχα όλα τα έγγραφα που χρειαζόμουν. Στη συνέχεια, έλεγξα την υπερμεγέθη τσάντα μου. Θήλαστρο; Εδώ. Έξτρα μπουκάλια; Εδώ. Κάλυμμα θηλασμού; Εδώ.

Ήμουν έτοιμη να κατακτήσω τον κόσμο σαν μια θηλάζουσα μητέρα σε ένα επαγγελματικό ταξίδι.

Φυσικά, η κίνηση προς το αεροδρόμιο ήταν απίστευτη, έτσι έφτασα εκεί πολύ αργά για να αντλήσω. Καλούσαν την πτήση μου καθώς το προσωπικό τραβούσε τον ιμάντα στη σειρά ελέγχου επιβατών. Τρέχοντας μέσα στο αεροδρόμιο, κουβαλώντας μια αντλία ήταν ένα νέο πράγμα. Τα κατάφερα όμως. Όταν οι πόρτες του αεροπλάνου έκλεισαν, πήρα μια βαθιά και περήφανη ανάσα.

Κοίτα με! Είμαι μια μαμά, σε ένα αεροπλάνο!

Τώρα χρειαζόμουν ένα σχέδιο για το πώς θα αντλούσα στο αεροπλάνο. Όταν θα έφτανα στην Τάμπα, θα είχα μόνο 30 λεπτά για να φτάσω στον προορισμό μου. Έκανα έρευνα στο αεροπλάνο. Δεν υπήρχαν κενές σειρές όπου θα μπορούσα να αντλήσω διακριτικά το γάλα μου. Είχα κολλήσει εκεί που ήμουν. Σκέφτηκα να πάω στην τουαλέτα για 15 λεπτά, αλλά η φωτεινή ένδειξη “δέστε τις ζώνες σας” ήταν αναμμένη.

Ο άνθρωπος στο κάθισμα στα δεξιά μου φορούσε ένα σκούρο μπλε κοστούμι και διάβαζε τη Wall Street Journal. Προσαρμόστηκα έτσι ώστε η πλάτη μου ήταν περισσότερο προς αυτόν από ότι στον άλλο διπλανό μου, ένας εύσωμος σχεδόν 45άρης άντρας, ο οποίος ροχάλιζε μέσα στο καπέλο του μπέιζμπολ που είχε βάλει επάνω στο πρόσωπό του.

Σε παρακαλώ, συνέχισε να κοιμάσαι, προσευχήθηκα.

Στη συνέχεια, το έκανα. Έριξα το κάλυμμα του θηλασμού επάνω μου και ενεργοποίησα την αντλία που λειτουργεί με μπαταρία. Ο τύπος που κοιμόταν, είτε συνέχισε να κοιμάται είτε προσποιόταν ότι κοιμάται, και είμαι για πάντα ευγνώμων. Ο κουστουμαρισμένος από την άλλη πλευρά, κρατούσε την εφημερίδα του σαν ασπίδα μεταξύ μας. Μικρές χειρονομίες, οι οποίες όμως με κράτησαν από το να πεθάνω από αμηχανία.

Η δουλειά μου πήγε μια χαρά και κατάφερα να πάω στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μου, εγκαίρως για να αντλήσω πριν από την πτήση. Φάνηκε ότι οι Θεοί του θηλασμού ήταν με το μέρος μου. Γλίστρησα το τελευταίο μπουκάλι με το αντλημένο γάλα δίπλα στα άλλα τρία και πήρα το δρόμο μου στη σειρά ελέγχου επιβατών.

“Κυρία μου, τι είναι αυτό;” Μια κατσούφα υπάλληλος ασφαλείας σήκωσε ένα σακουλάκι μου με μητρικό γάλα. Της εξήγησα ότι ήμουν μητέρα που θηλάζει και ότι το γάλα ήταν για την μπέμπα μου. Με έκανε να ξεπακετάρω την αντλία και έριξε από τα χέρια μου ένα από τα σακουλάκια μου έτσι ώστε λίγο γάλα έτρεξε πάνω στον πάγκο.

Ω, όχι δεν το κάνετε, σκέφτηκα. Δεν ταξίδεψα το μισό δρόμο σε όλη τη χώρα, άντλησα γάλα ενώ μοιραζόμουν τα μπράτσα του καθίσματος μου με δύο άντρες, μόνο και μόνο για να μου το πάρεις μακρυά από μένα! Το μητρικό γάλα είναι υγρό χρυσάφι, και δεν θα επέστρεφα στο σπίτι χωρίς κάθε μια σταγόνα που άντλησα.”Κυρία μου, παρακαλώ. Αυτό είναι μητρικό γάλα. Μπορείτε σας παρακαλώ να είστε προσεκτική;” Πρέπει να είχε μια κακή μέρα γιατί δεν άκουσε την απελπισία στην έκκλησή μου… άκουσε ασέβεια.

Ευτυχώς, ένας άλλος υπάλληλος ήρθε για να δει τι συνέβαινε (και γιατί έκλαιγα). Σύντομα, μου επιτράπηκε να περάσω με το γάλα μου, αλλά είδα την κακιασμένη υπάλληλο να συμπληρώνει κάποια χαρτιά καθώς έβαζα τα παπούτσια μου. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έβαζε το όνομά μου σε μια “να μην πετάξει” λίστα.

Φυσικά στην πτήση επιστροφής, είχα μια ολόκληρη σειρά για τον εαυτό μου. Σχεδόν άντλησα μόνο και μόνο επειδή μπορούσα! Σκέφτηκα επίσης να ξεκουμπώσω αυτό το αναθεματισμένο παντελόνι, αλλά διατήρησα την ευπρέπειά μου.

Ήταν μόνο ένα ημερήσιο ταξίδι, αλλά ένιωσα σαν να είχα σκοτώσει περισσότερους εχθρούς από τον Οδυσσέα. Ήταν σίγουρα το μακρύτερο ταξίδι της ζωής μου.

Έχετε τίποτα τρελές ιστορίες για την άντληση στη δουλειά να μοιραστείτε μαζί μας; Τις περιμένουμε στο editor @ mitrikosthilasmos.com

~ Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή του άρθρου χωρίς άδεια ~

Δημοσίευση: 11/11/2016

Mετάφραση/επιμέλεια: mitrikosthilasmos.com
ΠΗΓΗ: whattoexpect.com
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *