Μωρό γεννήθηκε 450γρ. και κρατήθηκε στη ζωή σε σακουλάκι για σάντουιτς!

Μωρό γεννήθηκε 450γρ. και κρατήθηκε στη ζωή σε σακουλάκι για σάντουιτς!

Είναι θαύμα που επιβίωσε!

 

Η μαμά Rhiannon Shades από to Bedford ήταν τρομοκρατημένη όταν πήγε να γεννήσει μόλις 24 εβδομάδων έγκυος, χωρίς να ξέρει αν η κόρη της Emily θα επιβίωνε…

Η εγκυμοσύνη της ήταν τέλεια μέχρι και την 20η εβδομάδα, όταν υποβλήθηκε σε περαιτέρω εξετάσεις για να ελέγξει την υγεία του μωρού της, καθώς οι γιατροί είχαν παρατηρήσει ανωμαλίες στο αίμα της και όπως τελικά διαπιστώθηκε είχε κάποια μόλυνση στον πλακούντα της.

Η Emily ήταν τόσο μικρούλα όταν γεννήθηκε φυσιολογικά στο αμνιακό σάκο της που οι γιατροί χρειάστηκε να τη βάλουν σε ένα σακουλάκι για σάντουιτς για να κρατήσουν το κορμάκι της ζεστό!

“Δεν μπορούσα να κατανοήσω το πόσο μικρή ήταν μέχρι που την πήρα αγκαλιά στα χέρια μου και συνειδητοποίησα τη σοβαρότητα της κατάστασής της, αλλά ήταν τέτοια μαχήτρια που προσπάθησε ακόμη και να αναπνεύσει από μόνη της μόλις γεννήθηκε!” δήλωσε η μητέρα της.

“Είναι θαύμα που επιβίωσε! Λίγο μικρότερη να ήταν όταν γεννήθηκε οι γιατροί δεν θα είχαν προσπαθήσει καν να τη σώσουν…”

“Όταν ήμασταν στο νοσοκομείο τη συγκρίναμε με το αρκουδάκι της αδερφής της και είχαν σχεδόν το ίδιο μέγεθος… πλέον είναι αρκετά μεγαλύτερη από αυτό και παρότι είναι ακόμη μικροσκοπική, φαίνεται τεράστια σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες!” συμπλήρωσε η πανευτυχής μητέρα.

Το μωρό θαύμα όπως την αποκαλούν, παρά τις αντιξοότητες, κατάφερε σχεδόν μετά από τέσσερις μήνες παραμονής της στη ΜΕΝΝ με πολλαπλές μεταγγίσεις αίματος και χειρουργεία, να πάει στο σπίτι της, μόλις μια ημέρα πριν από την αρχικώς αναμενόμενη ημερομηνία γέννησής της, ζυγίζοντας πλέον 2,585 κιλά!

~ Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή του άρθρου χωρίς άδεια ~
Δημοσίευση: 9/11/2016

Μετάφραση/επιμέλεια: mitrikosthilasmos.com

ΠΗΓΗ: mirror.co.uk 

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *