Νέα διεθνή έρευνα: Ιδανικότερη η 37η εβδομάδα για να γεννηθούν τα δίδυμα

Νέα διεθνή έρευνα: Ιδανικότερη η 37η εβδομάδα για να γεννηθούν τα δίδυμα

Ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος θνησιγένειας

 

Η ιδανική εβδομάδα της κύησης για να γεννηθούν δίδυμα χωρίς επιπλοκές, είναι η 37η, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος θανάτου τους, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα, την μεγαλύτερη του είδους της μέχρι σήμερα.

Είναι ήδη γνωστό ότι ο κίνδυνος θανάτου για τα δίδυμα μωρά είναι μεγαλύτερος σε σχέση με τα μοναδικά. Με βάση προηγούμενες μελέτες, στις κυήσεις διδύμων, όταν αυτά έχουν κοινό πλακούντα, ο κίνδυνος γέννησης νεκρού παιδιού είναι 13 φορές μεγαλύτερος σε σχέση με τη γέννηση ενός μοναδικού παιδιού. Όταν τα κυοφορούμενα δίδυμα έχουν ξεχωριστούς πλακούντες, ο κίνδυνος θανάτου τους είναι πενταπλάσιος.

Έως τώρα ήταν ασαφές ποια διάρκεια κύησης είναι η καλύτερη, ώστε ο κίνδυνος να είναι ο μικρότερος. Μέχρι σήμερα, οι συστάσεις για τον ιδανικό τοκετό ποικίλουν από την 34η έως την 37η εβδομάδα για τα δίδυμα με κοινό πλακούντα (πρόωρος τοκετός για να αποφευχθούν τυχόν επικίνδυνες επιπλοκές στην τελική φάση της κύησης) και από την 37η έως την 39η εβδομάδα για αυτά με ξεχωριστούς πλακούντες.

Η νέα μελέτη κατέληξε στη διαπίστωση ότι για τα δίδυμα με ξεχωριστό πλακούντα η 37η εβδομάδα είναι η ιδανική, ενώ μια παράταση του τοκετού κατά μια εβδομάδα (38η) αυξάνει τους θανάτους κατά εννέα ανά 1.000 γεννήσεις. Για τα δίδυμα με κοινό πλακούντα ο τοκετός πρέπει να αποφεύγεται πριν την 36η εβδομάδα της κύησης.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια Σακίλα Θανγκαρατινάμ του Πανεπιστημίου Queen Mary του Λονδίνου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό «British Medical Journal», αξιολόγησαν (μετα-ανάλυση) όλες τις 32 σχετικές μελέτες της τελευταίας δεκαετίας, οι οποίες αφορούσαν συνολικά περίπου 35.200 τοκετούς διδύμων.

Δημοσίευση: 7/9/2016
ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

Σχετικά άρθρα:

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *