Το μωρό πέρασε μία ίωση και από τότε αρνείται να θηλάσει. Τι να κάνω;

Το μωρό πέρασε μία ίωση και από τότε αρνείται να θηλάσει. Τι να κάνω;

Καλημέρα σας και συγχαρητήρια για το έργο σας!! Έχω ένα αγοράκι 6,5 μηνών, το οποίο έως τους 6μηνες θήλασα αποκλειστικά. Εδώ και 15 μέρες έχει ξεκινήσει και κρέμα ρυζάλευρο και από εχθές και φρουτόκρεμα. Δεν αρνείται τις κρέμες, απλά τρώει πολύ λίγο και μετά θηλάζει.
 
Την περασμένη εβδομάδα πέρασε για δύο μέρες μία ίωση με δέκατα πυρετού και από τότε αρνείται να θηλάσει!! Θηλάζει κάθε 6-8 ώρες και για ελάχιστα λεπτά. Έχω προσπαθήσει τα πάντα, αλλά αρνείται πεισματικά να πιάσει το στήθος! 

Εντωμεταξύ, το στήθος μου είναι συνεχώς γεμάτο, πονάει και τρέχει το γάλα και καθώς δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ θήλαστρο το αποσυμφωρώ με το χέρι. Τι μπορεί να συμβαίνει; Δε θέλει άλλο το γάλα μου το μωρό; Τι μπορώ να κάνω για να μη διακόψει από τώρα το θηλασμό;

Βασιλική, Μελίσσια

8/7/2016
Απαντά η επιστημονική συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com Ειρήνη Παφίτη-Δημητρίου, Παιδίατρος MB ChB MRCPCH, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Αγαπητή Βασιλική,
Μάλλον η ίωση προκάλεσε κάποιο πόνο στο στόμα ή το φάρυγγα του μωρού και αυτό προκαλεί την άρνηση θηλασμού. Υπάρχουν και άλλοι λόγοι για απεργία θηλασμού αλλά στην περίπτωσή σας αυτός είναι ο πιο πιθανός λόγος.

Δοκίμασε να θηλάζεις όταν το μωρό είναι ήρεμο και μισοκοιμισμένο. Να κάνεις συχνές αντλήσεις για να διατηρήσεις την παραγωγή σου. Εάν διατηρήσεις την παραγωγή σου σιγά σιγά θα επανέλθει στο θηλασμό.

Καλή επιτυχία!

    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *