Τι μπορώ να κάνω για να προλάβω τη μαστίτιδα;

Έχω ένα βρέφος 2,5 μηνών που το θηλάζω αποκλειστικά από την αρχή. Μέχρι να κλείσει το δεύτερο μήνα θήλαζε κάθε μία ώρα (είτε μέρα είτε νύχτα), έτσι το στήθος μου δεν προλάβαινε ποτέ να γεμίσει τελείως. 

Τώρα αραίωσε τα γεύματά του, τρώει κάθε 2-3 ώρες, με αποτέλεσμα να γεμίζει το στήθος υπερβολικά, να σκληραίνει και να πονάει, ιδιαίτερα το βράδυ. 

Τι μπορώ να κάνω για να προλάβω τη μαστίτιδα; Πόσο καιρό θα κάνει το στήθος να προσαρμόσει την ποσότητα γάλακτος στις νέες συνήθειες του μωρού; 


Δώρα, Θεσσαλονίκη

7/7/2016
Απαντά η επιστημονική συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com Δέσποινα Τσακίρη, Μαία, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Γεια σου και συγχαρητήρια που θηλάζεις!

Η μαστίτιδα είναι μια επώδυνη κατάσταση, που συνοδεύεται από πυρετό (άνω των 38,5 βαθμών Κελσίου), πρήξιμο, και έντονη κοκκινίλα στο στήθος.

Αυτό που περιγράφεις μοιάζει με υπερφόρτωση μαστών (αν και ποτέ δεν μπορούμε να κάνουμε διάγνωση από το διαδίκτυο (αν έχεις έντονα συμπτώματα κάλεσε έναν πιστοποιημένο σύμβουλο γαλουχίας να σε εξετάσει).

Δεν ξέρει κανείς πόσο παίρνει σε κάθε διαφορετική δυάδα μαμάς-βρέφους να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες…

Σίγουρα θα σε βοηθήσει το Massage Marmet (πάντα με τη βοήθεια αμυγδαλέλαιου ή ελαιόλαδου, πχ), για το οποίο υπάρχουν πολλά βιντεάκια στο διαδίκτυο.

Κάποιες μαμάδες τις βοηθούν τα ζεστά ντους, κι άλλες τα φύλλα λάχανου, ειδικά όταν είναι βρασμένα και ζεστά (όχι καυτά!) – τα απλώνεις στην πονεμένη περιοχή.

Αν τα συμπτώματα δεν υποχωρήσουν με αυτές τις παραδοσιακές μεθόδους ή αν αργήσετε να προσαρμοστείτε στην αλλαγή και δυσανασχετείς, έλα σε επαφή με έναν IBCLC.

Καλή συνέχεια!

Σχετικά άρθρα:

    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *