Πέτρωσε το στήθος μου και πονάει. Τι να κάνω;

Πέτρωσε το στήθος μου και πονάει. Τι να κάνω;

Παιδίατρος, Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC

Καλημέρα! Σας γράφω γιατί έχω αγχωθεί πάρα πολύ. Έχω ένα μωράκι 3 μηνών και θηλάζουμε αποκλειστικά. Ξύπνησα σήμερα το πρωί και το στήθος μου είχε πετρώσει και με πονούσε πολύ. Είναι κάτι που το έχω πάθει και στο παρελθόν και το αντιμετώπισα.

Παρατήρησα ότι η ροή δεν έτρεχε κανονικά και όταν θήλαζα τον μικρό γκρίνιαζε συνεχώς. Σκέφτηκα λοιπόν ότι είχα φραγμένο πόρο (είχα και άσπρο σημαδάκι) και προσπάθησα να το καθαρίσω με μια βελόνα (το έχω κάνει και παλιότερα).

Αυτή τη φορά όμως έτρεξε αίμα από τη θηλή αρκετό και μόλις άφησα τον μικρό να θηλάσει είδα ότι είχε κοκκινίσει η γλωσσίτσα του. Τι κάνω τώρα; Τον θηλάζω κανονικά; Με το πέτρωμα τι κάνω; Να προσθέσω ότι από χθες πρέπει να κάνουμε μαραθώνιο θηλασμού γιατί τρώει ασταμάτητα.

Σας ευχαριστώ πολύ

Μαρία, Ιωάννινα
16/03/2015
Αγαπητή φίλη,
για να αποφύγετε μια πιθανή μαστίτιδα λόγω απόφραξης πόρου είναι πολύ σημαντικό να αδειάζει το στήθος, κατά προτίμηση μέσω μωρού ή αν αυτό δεν είναι εφικτό μέσω θήλαστρου (νοσοκομειακού).

Θα βοηθήσει να χρησιμοποίησετε θερμά επιθέματα (ή ντουζ) πριν  και παγωμένα μετά το θηλασμό. Επίσης ξεκούραση, άφθονα υγρά και αντιφλεγμονώδη κατόπιν σύστασης του ιατρού σας.

Αν συνεχίσουν τα συμπτώματα ενδεχομένως χρειαστείτε αντιβίωση (πάντοτε κατόπιν ιατρικής συμβουλής).

Ένας από τους μεγαλύτερους μύθος αποτελεί η σύσταση για διακοπή του θηλασμού για να αντιμετωπιστεί μια μαστίτιδα. Αντίθετα θηλάστε για να θεραπευτείτε!

Περαστικά σας

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό


Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Σχετικά άρθρα:

  • Μαστίτιδα
  • Φραγμένος πόρος. Συμπτώματα και αντιμετώπιση
  • Απόφραξη γαλακτοφόρου πόρου και αντιμετώπιση
  • “Πέτρωμα” του στήθους. Κόμποι και σκληρύνσεις κατά τη γαλουχία
  • Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *