Πώς θα αυξήσω την γαλουχία ενώ το μωρό είναι στη ΜΕΝΝ;

Πώς θα αυξήσω την γαλουχία ενώ το μωρό είναι στη ΜΕΝΝ;

Γέννησα 16/6/16. Λόγω ταχύπνοιας, το μωράκι νοσηλευτικέ σε εντατική για 3 ημέρες και τώρα στην απλή μονάδα παρακολούθησης αφού σήκωσε ίκτερο. 

Από τις 20/6 που βγήκε από την εντατική αντλώ με θήλαστρο κάθε 3 ώρες εκτός όταν βρίσκομαι στο μαιευτήριο που προσπαθώ να θηλάσω τον μικρό. 

Παρατηρώ ότι ή παραγωγή γάλακτος είναι στάσιμη 45ml, κάθε άντληση και από τους 2 μαστούς με χρόνο άντλησης 20 λεπτά σε κάθε μαστό. Το μωράκι δεν χορταίνει και του δίνουν συμπλήρωμα. Τι να κάνω για να αυξήσω την γαλουχία; 

Ρένα, Μαρούσι

1/7/2016
Απαντά ο επιστημονικός συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com Κονταλέκας Αλέξανδρος, Παιδίατρος-Νεογνολόγος, Διεθνώς Πιστοποιημένος Σύμβουλος Θηλασμού IBCLC

Καλησπέρα σας

Καταρχήν να σας ζήσει και να σας πω ότι η αντλούμενη ποσότητα δεν είναι αμελητέα οπότε μην αγχώνεστε.

Η αύξηση της παραγωγής προϋποθέτει τα ακόλουθα:

  1. Συχνοί και τακτικοί θηλασμοί
  2. Συχνές, απεριόριστες αντλήσεις, χωρίς πρόγραμμα, μια τουλάχιστον την νύχτα. Η άντληση είναι προτιμότερο να γίνεται με νοσοκομειακό θήλαστρο διπλής ταυτόχρονης άντλησης.
  3. Χάπια μαγιάς μπύρας.
  4. Κατανάλωση ροφημάτων όπως η τριγωνέλλα και ο μάραθος τα οποία αυξάνουν την γαλακτοπαραγωγή.
  5. Η χορήγηση του αντλούμενου γάλατος θα ήταν προτιμότερο να γίνεται με τρόπο ο οποίος να μην προκαλεί σύγχυση θηλών όπως κυπελλάκι, κουταλάκι, ποτηράκι, SNS (συμπληρωματικό σύστημα θηλασμού).

Σας εύχομαι να χαίρεστε το παιδάκι σας και καλούς θηλασμούς.

    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *