Τελικά δεν είναι τόσο κακό να μιλάμε μωρουδίστικα στα μωρά

Τελικά δεν είναι τόσο κακό να μιλάμε μωρουδίστικα στα μωρά

Τα «μωρουδίστικα» λόγια εκ μέρους της μαμάς λειτουργούν, αλλά πώς;

Για πολλά χρόνια οι ειδικοί ισχυρίζονταν ότι είναι σκόπιμο να μιλάμε στα μωρά σαν να ήταν ενήλικοι αλλά πλέον φαίνεται ότι η τραγουδιστή φωνή με την οποία απευθύνεται η μαμά στο μωρό μπορεί να αποδειχτεί βοηθητική.


Τα «μωρουδίστικα» λόγια εκ μέρους της μαμάς πραγματικά λειτουργούν και από ό,τι δείχνουν οι έρευνες μπορούν να αποδειχθούν βοηθητικά τόσο για τα παιδιά όσο και για τους ενήλικους.

Η διαίσθησή μας όταν απευθυνόμαστε σε ένα μωρό είναι σωστή, εξηγεί ο επικεφαλής της έρευνας, αναπληρωτής καθηγητής μαθηματικών και επιστήμης των υπολογιστών, Patrick Shafto, στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο Rutgers.

Σε συνεργασία με τον μεταδιδακτορικό επιστήμονα Baxter Eaves πήραν τους ήχους φωνηέντων από την ομιλία των ενηλίκων και στη συνέχεια έφτιαξαν ένα μαθηματικό μοντέλο που προέβλεπε κατανοητά πρότυπα ομιλίας από το μηδέν για να βρουν πώς θα έπρεπε να είναι ο λόγος αν είχε σχεδιαστεί για να διδάσκει τα παιδιά.

Στη συνέχεια συνέκριναν το μοντέλο ομιλίας που τους προέκυψε με διάφορα μοντέλα – τρόπους ομιλίας και κατέληξαν ότι το κοντινότερο ήταν ο τρόπος που μιλάνε οι μανάδες στα μωρά.

Οι ήχοι οι οποίοι τονίζονται στη μωρουδίστικη ομιλία είναι αυτοί που τελικά απαιτούνται ώστε να μάθουν τα μωρά να μιλάνε.

Οι επιστήμονες παρατήρησαν επίσης ότι οι Αμερικανοί συνηθίζουν να αλλάζουν τον τρόπο ομιλίας τους και όταν απευθύνονται σε κατοικίδια αλλά και σε ανθρώπους που δεν μιλάνε καλά αγγλικά.

Οι ερευνητές βρίσκουν ότι τονίζονται έτσι – ενστικτωδώς – τα σημαντικά σημεία της αγγλικής γλώσσας με αποτέλεσμα να γίνονται ευκολότερα αντιληπτά τα σημαντικά – απαραίτητα στοιχεία της γλώσσας σε όσους προσπαθούν να μάθουν αγγλικά.

Δημοσίευση: 29/7/2016
ΠΗΓΗ: nooz.gr, vita.gr

Σχετικά άρθρα:

    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *