Το μωρό κοιμάται συνεχόμενα τη νύχτα. Θα έχει επιπτώσεις στο θηλασμό;

Το μωρό κοιμάται συνεχόμενα τη νύχτα. Θα έχει επιπτώσεις στο θηλασμό;

Γεια σας. Γέννησα στις 24/03/16 το δεύτερο κοριτσάκι μου. Αντίθετα με την πρώτη μου κόρη θηλάζω αποκλειστικά, οπότε το θέμα θηλασμός για μένα είναι είναι μία νέα εμπειρία.

Μέχρι και λίγο καιρό πριν, το ωράριο της ήταν άστατο και ο ύπνος της λιγοστός μιάς και ήθελε όλη την ώρα στήθος. Το μωρό μου, που είναι λιγότερο από δύο μηνών τώρα, συμπληρώνει εδώ και περίπου μία εβδομάδα πέντε με έξι ώρες ύπνου το βράδυ.

Κοιμάται περίπου από τις έντεκα μεταξύ δώδεκα το βράδυ και ξυπνάει μετά τις πέντε για λίγο, το καταλαβαίνω ότι πίνει λίγο γάλα αφού δεν μου αδειάζει το στήθος και έπειτα ξανά κοιμάται περίπου μέχρι τις οχτώ. 

Είναι φυσιολογικό να κοιμάται τόσες ώρες; Αν συνεχίσω να την αφήνω θα έχει επιπτώσεις στο θηλασμό;
Μαρία, Αχαρναί, Αθήνα

24/5/2016
Απαντά η επιστημονική συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com Μαρία Λαζαρίδου, Ψυχολόγος, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Αγαπητή μαμά Μαρία να σας ζήσει το δεύτερο κοριτσάκι σας.

Τα έχετε καταφέρει πολύ καλά έως τώρα με το θηλασμό σύμφωνα με τις μετρήσεις βάρους και τις βρεγμένες πάνες και τις κενώσεις που μας αναφέρετε (στα συμπληρωματικά στοιχεία).

Αν συνεχίζει η μικρή σας να παίρνει βάρος, να έχει 4-6 καλά βρεγμένες πάνες και 1-2 κενώσεις, είσαστε σε καλό δρόμο.

Η μικρή σας δείχνει ότι παίρνει ότι χρειάζεται και κοιμάται ικανοποιημένη. Η παραγωγή σας θα ρυθμιστεί στις ανάγκες της. Δεν θηλάζει πια όπως όταν ήταν νεογέννητη για αυτό νοιώθετε ότι δεν «αδειάζει» το στήθος σας. Αφήστε την λοιπόν να κοιμηθεί όσο θέλει και μην ανησυχείτε ότι αυτό θα έχει επιπτώσεις στο θηλασμό.

Μη ξεχνάτε να αφουγκράζεστε τη μικρή σας. Αν είναι ένα χαρούμενο ενεργητικό και ικανοποιημένο μωρό είσαστε σε καλό δρόμο όσο αφορά τη σίτιση της.

Καλή συνέχεια εύχομαι στην όμορφη εμπειρία θηλασμού με τη μικρή σας. 

    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *