Δερματίτιδα, κορτιζόνη και θηλασμός

Έχω ένα κοριτσάκι τριών μηνών όπου το θηλάζω αποκλειστικά. Εδώ και λίγες μέρες παρουσίασα δερματίτιδα στο στήθος και τώρα επεκτάθηκε και στα χέρια και τα πόδια. 

Ο δερματολόγος μου έδωσε μια κρέμα και ένα χάπι συμβατά με τον θηλασμό. Μου είπε όμως ότι εάν δεν περάσει με αυτά θα πρέπει να πάρω κορτιζόνη. Φοβάμαι όμως ότι αυτό θα κάνει κακό στο μωρό καθώς δεν προλαβαίνω να αποθηκεύσω γάλα με το θήλαστρο. 

Ενημερώστε με εάν μπορώ να συνεχίζω να θηλάζω με την κορτιζόνη καθώς δεν θέλω να σταματήσω το θηλασμό από τώρα! 

Ευχαριστώ πολύ

Κωνσταντίνα, Μελίσσια

24/5/2016
Απαντά η επιστημονική συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com Μαρία Χολή Παιδίατρος, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC


Καταρχήν να σας ζήσει το μωράκι σας!

Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας καθώς τόσο από την Αμερικανική Παιδιατρική Ακαδημία όσο και από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας η κορτιζόνη θεωρείται συμβατή με τον θηλασμό.

Για δοσολογίες που ξεπερνούν τα 60mg πρεδνιζολόνης ημερησίως δεν υπάρχουν επαρκή δεδομένα ασφάλειας αλλά υποθέτω ότι δεν θα χρειαστείτε τόσο μεγάλη δόση…

Συνεπώς συνεχίστε να θηλάζετε χωρίς ανησυχίες…

Καλή σας συνέχεια!

    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *